BOB S ČEŠNJAKOM, PRŽENOM SLANINOM I KOPROM OD 🥓






Bob s češnjakom, prženom slaninom i koprom

 

 

Pirjani bob je ukusan prilog koji okusom podsjeća na proljeće. Nježan, a opet hrskav i s puno karaktera, bob ne zahtijeva puno dodataka i lako bi mogao postati vaš omiljeni prilog s povrćem. Poslužite uz ribu, svinjetinu, puretinu ili govedinu, ili kao prilog uz tjesteninu ili rižu za one koji ne jedu meso. Ovako pripremljen bob, također možete dodati u razne salate.

 

 

 

Bob s češnjakom, prženom slaninom i koprom

 

Sastojci za četiri osobe:

 

• 500 g svježeg ili zamrznutog boba

• 100 g slanine

• 2 češnja češnjaka

• 1 žlica maslinova ulja

• 1 žlica maslaca

• 1 žlica nasjeckanog kopra

• sol i papar

• ½ limuna, sok po želji

 

 

Priprema:

 

Ako koristite svježi bob najprije ga izvadite iz mahuna.

Stavite ga u kipuću vodu i kuhajte 3 – 5 minuta, zatim ga ocijedite i prelijte hladnom vodom.

Ako želite možete ukloniti vanjsku kožicu svake bobice.

Ako koristite zamrznuti bob skuhajte ga prema uputama na pakiranju i ocijedite.

U tavi zagrijte  maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.

Dodajte nasjeckanu slaninu i pržite je dok ne postane hrskava oko 5 minuta.

Potom smanjite vatru i dodajte nasjeckani češnjak.

Pržite ga kratko od 30 sekundi do 1 minute dok ne zamiriše.

Umiješajte kuhani bob i dodajte maslac.

Pirjajte sve zajedno 2 – 3 minute da se sastojci prožmu.

Posolite i popaprite po svom ukusu.

Dodajte nasjeckani kopar i nekoliko kapi limunovog soka za svježinu, ako želite.

Sve dobro promiješajte i maknite s vatre.

 

 

Savjet:

 

Za dodatni okus možete dodati i malo sira poput naribanog parmezana ili feta sira.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE