BOB S ČEŠNJAKOM, PRŽENOM SLANINOM I KOPROM OD 🥓
Bob s češnjakom, prženom slaninom i koprom
Pirjani bob je ukusan prilog koji okusom
podsjeća na proljeće. Nježan, a opet hrskav i s puno karaktera, bob ne
zahtijeva puno dodataka i lako bi mogao postati vaš omiljeni prilog s povrćem.
Poslužite uz ribu, svinjetinu, puretinu ili govedinu, ili kao prilog uz
tjesteninu ili rižu za one koji ne jedu meso. Ovako pripremljen bob, također
možete dodati u razne salate.
Bob s češnjakom, prženom slaninom i
koprom
Sastojci za četiri osobe:
• 500 g svježeg ili zamrznutog boba
• 100 g slanine
• 2 češnja češnjaka
• 1 žlica maslinova ulja
• 1 žlica maslaca
• 1 žlica nasjeckanog kopra
• sol i papar
• ½ limuna, sok po želji
Priprema:
Ako koristite svježi bob najprije ga
izvadite iz mahuna.
Stavite ga u kipuću vodu i kuhajte 3 – 5
minuta, zatim ga ocijedite i prelijte hladnom vodom.
Ako želite možete ukloniti vanjsku kožicu
svake bobice.
Ako koristite zamrznuti bob skuhajte ga
prema uputama na pakiranju i ocijedite.
U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
Dodajte nasjeckanu slaninu i pržite je
dok ne postane hrskava oko 5 minuta.
Potom smanjite vatru i dodajte nasjeckani
češnjak.
Pržite ga kratko od 30 sekundi do 1
minute dok ne zamiriše.
Umiješajte kuhani bob i dodajte maslac.
Pirjajte sve zajedno 2 – 3 minute da se
sastojci prožmu.
Posolite i popaprite po svom ukusu.
Dodajte nasjeckani kopar i nekoliko kapi
limunovog soka za svježinu, ako želite.
Sve dobro promiješajte i maknite s vatre.
Savjet:
Za dodatni okus možete dodati i malo sira
poput naribanog parmezana ili feta sira.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar