BIJELO MESO S BOSILJKOM I LIMUNOM U BIJELOM VINU
- 4 do 6 komada filea pilećeg bijelog mesa
- ulje za prženje
- 120 g brašna
- 1/2 čajne žličice začinskog bilja
- 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
- 1 luk, vrlo sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 120 ml bijelo vina
- 160 ml pilećeg temeljca
- sok cijelog limuna
- nekoliko listova svježeg bosiljka
- sol po želji
- papar po želji
Kako biste pripremili bijelo meso na ovaj način, prvo dodajte ulje u veliku tavu i ostavite da se zagrije na srednje jakoj vatri. U međuvremenu začinite brašno s malo bijelog luka i začinskog bilja, solju i paprom, začinite i bijelo meso s obje strane, zatim uvaljajte u brašno i ostavite sa strane. Kad je ulje zagrijano, dodajte meso u vruće ulje i pržite dok ne porumene s obje strane pa izvadite na tanjur i bacite ulje.
2. U istu tavu dodajte maslac i maslinovo ulje s lukom i češnjako, popržite nekoliko minuta dok blago ne porumene, zatim dodajte vino, ostavite da se smanji za pola, dodajte pileći temeljac i limun pa kad počne ključati začinite s malo soli.
3. Vratite piletinu i krčkajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne. Pospite svježim bosiljkom i uživajte!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar