ZGNJEČENA BROKULA - HRSKAVA I JAKO FINA




Zgnječena brokula  - hrskava i jako fina

 

 

Broccoli smash, odnosno zgnječena brokula. Prava je to slasna i zdrava senzacija, a mi ti donosimo step by step recept. Ako ćeš ga slijediti, ne možeš pogriješiti.

 

 

 

Zgnječena brokula

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       brokula 1 kom

·        maslinovo ulje

·        češnjak 4 režanj

·        Parmezan

·        Sol

·        Papar

·        svježe začinsko bilje - nasjeckano ljuta papričica mljevena ljuta paprika

 

 

 

Priprema:

 

Brokulu razdijeli na 'cvjetiće' i dobro operi.

 Komade brokule stavi na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Peci brokulu prvo na 200 stupnjeva oko 15 minuta (odnosno dok ne omekša).

 Dok se brokula peče, pripremi mješavinu maslinova ulja, češnjaka, soli, papra i začina po izboru.

Kad izvadiš brokulu iz pećnice, moraš je zgnječiti ("smešati") uz pomoć čaše čijim ćeš dnom pritisnuti svaki komad brokule posebno.

 Također, možeš koristiti i gnječilicu za krumpir.

 Premaži zgnječene komade brokule mješavinom ulja i začina te pospi naribanim tvrdim sirom.

Vrati pleh nazad u pećnicu na otprilike 10 minuta, odnosno dok sir ne dobije zlaćanu boju.

 Posluži s umakom po izboru.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?