ZGNJEČENA BROKULA - HRSKAVA I JAKO FINA
Zgnječena brokula
- hrskava i jako fina
Broccoli smash, odnosno zgnječena brokula. Prava je to slasna
i zdrava senzacija, a mi ti donosimo step by step recept. Ako ćeš ga slijediti,
ne možeš pogriješiti.
Zgnječena brokula
Sastojci za četiri osobe:
·
brokula 1 kom
·
maslinovo ulje
·
češnjak
4 režanj
·
Parmezan
·
Sol
·
Papar
·
svježe
začinsko bilje - nasjeckano ljuta papričica mljevena ljuta paprika
Priprema:
Brokulu razdijeli na 'cvjetiće' i dobro operi.
Komade brokule stavi
na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Peci brokulu prvo na 200 stupnjeva oko 15 minuta (odnosno dok
ne omekša).
Dok se brokula peče,
pripremi mješavinu maslinova ulja, češnjaka, soli, papra i začina po izboru.
Kad izvadiš brokulu iz pećnice, moraš je zgnječiti
("smešati") uz pomoć čaše čijim ćeš dnom pritisnuti svaki komad
brokule posebno.
Također, možeš
koristiti i gnječilicu za krumpir.
Premaži zgnječene
komade brokule mješavinom ulja i začina te pospi naribanim tvrdim sirom.
Vrati pleh nazad u pećnicu na otprilike 10 minuta, odnosno
dok sir ne dobije zlaćanu boju.
Posluži s umakom po
izboru.
Primjedbe
Objavi komentar