UMAK OD RAJČICA I PAPRIKA




Umak od rajčica i paprika

 

 

Gusti umak od sušenih rajčica, pečenih paprika i sirnog namaza sjajan je dodatak brojnim jelima. Možete ga servirati kao prilog uz meso i povrće, namazati na kruh i lepinju ili poslužiti uz čips i krekere.

 

 

 

Umak od rajčica i paprika

 

Sastojci:

 

·       170 g pečene paprike

·       100 g sirnog namaza

·       65 ml bijelog suhog vina

·       65 ml kiselog vrhnja

·       30 g naribanog parmezana

·       20 g sušenih rajčica

·       2 žlice ulja od sušenih rajčica

·       1 čajna žličica nasjeckanog češnjaka

·       ½ ljutike

·       ljuti umak po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      U tavi zagrijte malo ulja od sušenih rajčica i na njemu prepirjajte sitno nasjeckanu ljutiku. Pirjajte oko tri minute. Dodajte i nasjeckane sušene rajčice, nasjeckani češnjak paprike i pirjajte oko jedne minute.

2.     Podlijte povrće s bijelim vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari. Uklonite tavu s vatre.

3.     Umiješajte u ohlađenu smjesu sirni namaz, kiselo vrhnje i naribani parmezan. Začinite s ljutim umakom po želji. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?