UMAK OD RAJČICA I PAPRIKA
Umak od rajčica i paprika
Gusti umak od sušenih rajčica, pečenih paprika i sirnog namaza sjajan je
dodatak brojnim jelima. Možete ga servirati kao prilog uz meso i povrće,
namazati na kruh i lepinju ili poslužiti uz čips i krekere.
Umak od rajčica i paprika
Sastojci:
·
170 g pečene paprike
·
100 g sirnog namaza
·
65 ml bijelog suhog
vina
·
65 ml kiselog vrhnja
·
30 g naribanog
parmezana
·
20 g sušenih rajčica
·
2 žlice ulja od
sušenih rajčica
·
1 čajna žličica
nasjeckanog češnjaka
·
½ ljutike
·
ljuti umak po želji
Priprema:
1.
U tavi zagrijte malo
ulja od sušenih rajčica i na njemu prepirjajte sitno nasjeckanu ljutiku.
Pirjajte oko tri minute. Dodajte i nasjeckane sušene rajčice, nasjeckani
češnjak paprike i pirjajte oko jedne minute.
2. Podlijte povrće s bijelim vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari.
Uklonite tavu s vatre.
3. Umiješajte u ohlađenu smjesu sirni namaz, kiselo vrhnje i
naribani parmezan. Začinite s ljutim umakom po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar