TORTA OD LIMUNA I MASLINOVOG ULJA




Torta od limuna i maslinovog ulja

 

 

Maštajući o ljetu na Mediteranu, sjetili smo se jednog izvrsnog, sočnog i osvježavajućeg kolača za koji nam zapravo i ne treba ljetno voće. Ako kod kuće imate domaći limun i maslinovo ulje, za čas ćete pripremiti ovu poslasticu i teleportirati se na svoju omiljenu sunčanu terasu. Torta od limuna i maslinovog ulja spas je kada trebamo brzi desert ili doručak.

 

 

Torta od limuna i maslinovog ulja

 

Sastojci:

 

  • 160 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • 135 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 115 g grčkog jogurta
  • 60 g mlijeka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 190 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu za dekoraciju

 

 

 

 

Priprema:

 

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje.
  • U zdjeli zamutite jaja, šećer i limunovu koricu i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  • Dodajte maslinovo ulje, mlijeko, grčki jogurt i limunov sok. Miješajte.
  • Dodajte brašno, sol i prašak za pecivo.
  • Rasporedite tijesto po kalupu i pecite tortu 20-30 minuta – čačkalicom provjerite kada je torta gotova.
  • Ostavite 5-10 minuta da se hladi u kalupu, a zatim izvadite iz kalupa i ostavite da se do kraja ohladi.
  • Pospite šećerom u prahu i poslužite uz svježe voće.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?