TORTA OD LIMUNA I MASLINOVOG ULJA
Torta od limuna i maslinovog ulja
Maštajući o ljetu na
Mediteranu, sjetili smo se jednog izvrsnog, sočnog i osvježavajućeg kolača za
koji nam zapravo i ne treba ljetno voće. Ako kod kuće imate domaći limun i
maslinovo ulje, za čas ćete pripremiti ovu poslasticu i teleportirati se na
svoju omiljenu sunčanu terasu. Torta od limuna i maslinovog ulja spas je kada
trebamo brzi desert ili doručak.
Torta od limuna i
maslinovog ulja
Sastojci:
- 160 g
šećera
- 2
velika jaja
- 1
žlica naribane limunove korice
- 135 g
ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 115 g
grčkog jogurta
- 60 g
mlijeka
- 2
žlice limunovog soka
- 190 g
brašna
- 1
žličica praška za pecivo
- prstohvat
soli
- šećer
u prahu za dekoraciju
Priprema:
- Zagrijte
pećnicu na 180 stupnjeva. obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje.
- U
zdjeli zamutite jaja, šećer i limunovu koricu i miksajte dok ne dobijete
gustu smjesu.
- Dodajte
maslinovo ulje, mlijeko, grčki jogurt i limunov sok. Miješajte.
- Dodajte
brašno, sol i prašak za pecivo.
- Rasporedite
tijesto po kalupu i pecite tortu 20-30 minuta – čačkalicom provjerite kada
je torta gotova.
- Ostavite
5-10 minuta da se hladi u kalupu, a zatim izvadite iz kalupa i ostavite da
se do kraja ohladi.
- Pospite
šećerom u prahu i poslužite uz svježe voće.
Primjedbe
Objavi komentar