ŠPAGETI PUREĆI BOLOGNESE




Špageti pureći bolognese

 

 

Ako želite uživati u bogatim ukusima ovog talijanskog ragua, ali ne želite jesti crveno meso ili želite smanjiti ukupnu kalorijsku vrijednost istog isprobajte verziju s mljevenom puretinom.

 

 

Špageti pureći bolognese

 

Sastojci za pet osoba:

 

  • ½ kg mljevene puretine
  • 1 veliki luk (sitno nasjeckan)
  • 1 mrkva (naribana)
  • 1/2 korijena celera (prema želji)
  • 1 dl bijelog vina
  • 20 dag pelata (zgnječenih) ili pasirani paradajz
  • muškatni oraščić
  • bosiljak
  • origano
  • lovor
  • klinčić
  • prstohvat cimeta
  • mesni temeljac ili voda s kockom za juhu
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar 
  • 50 dag špageta (ili bilo koje druge tjestenine)
  • svježe ribani parmezan - za posipanje

 

 

 

Priprema:

 

Na 3-4 žlice maslinovog ulja podinstajte luk i dodajte naribanu mrkvu te prema želji naribani korijen celera. Dinstajte nekoliko minuta pa dodajte mljeveno meso, razdvajajte ga vilicom da ga što više usitnite pa ga i pržite dok ne dobije smeđu boju. Posolite, popaprite, podlijte vinom i pustite da vino ispari na laganoj vatri. Dodajte paradajz i pomiješajte. Dodajte prema želji začine: muškatni oraščić, bosiljak, origano, klinčić i cimet te poklopljeno dinstajte na laganoj vatri 20-ak minuta (a prema želji možete i dulje), prema potrebi podlijtevajte vrućim temeljcem. Otklopite i pustite da se umak zgusne. Probajte pa prema potrebi još dosolite i popaprite.

 

 

 Pripremila: Ivana Matas 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA