ŠPAGETI PUREĆI BOLOGNESE
Špageti pureći bolognese
Ako želite uživati u bogatim ukusima ovog talijanskog ragua, ali ne
želite jesti crveno meso ili želite smanjiti ukupnu kalorijsku vrijednost istog
isprobajte verziju s mljevenom puretinom.
Špageti pureći bolognese
Sastojci za pet osoba:
- ½ kg mljevene puretine
- 1 veliki luk (sitno nasjeckan)
- 1 mrkva (naribana)
- 1/2 korijena celera (prema
želji)
- 1 dl bijelog vina
- 20 dag pelata (zgnječenih) ili
pasirani paradajz
- muškatni oraščić
- bosiljak
- origano
- lovor
- klinčić
- prstohvat cimeta
- mesni temeljac ili voda s
kockom za juhu
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- 50 dag špageta (ili bilo koje
druge tjestenine)
- svježe ribani parmezan - za
posipanje
Priprema:
Na 3-4 žlice maslinovog ulja podinstajte luk i dodajte
naribanu mrkvu te prema želji naribani korijen celera. Dinstajte nekoliko
minuta pa dodajte mljeveno meso, razdvajajte ga vilicom da ga što više usitnite
pa ga i pržite dok ne dobije smeđu boju. Posolite, popaprite, podlijte vinom i
pustite da vino ispari na laganoj vatri. Dodajte paradajz i pomiješajte.
Dodajte prema želji začine: muškatni oraščić, bosiljak, origano, klinčić i
cimet te poklopljeno dinstajte na laganoj vatri 20-ak minuta (a prema želji
možete i dulje), prema potrebi podlijtevajte vrućim temeljcem. Otklopite i
pustite da se umak zgusne. Probajte pa prema potrebi još dosolite i popaprite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar