SLANE TURSKE PALAČINKE GOZLEME PUNJENE ŠPINATOM ILI BLITVOM I FETA SIROM
Slane turske palačinke gozleme punjene špinatom ili
blitvom i feta sirom
Ako ste u potrazi za varijantama palačinki i sličnog tijesta
koje možete puniti sočnim nadjevima, isprobajte gozleme. To je tradicionalno tursko jelo od tijesta
punjeno mljevenim mesom, feta sirom i povrćem poput blitve ili špinata.
Turske palačinke gozleme
Sastojci:
350 g brašna
2 žličice soli
1 žličica šećera
7 g kvasca
250 ml mlake vode
Za nadjev:
špinat ili blitva
feta sir
Priprema:
Aktivirajte kvasac
Pomiješajte vodu, kvasac i šećer i ostavite da se smjesa
aktivira.
Zamijesite tijesto
Pomiješajte brašno i sol, dodajte dignuti kvasac i zamijesite
glatko tijesto. Podijelite ga na dvije loptice, prekrijte krpom i ostavite da
odstoji 15 minuta.
Narežite
Špinat ili blitvu operite i očistite te nasjeckajte. Pomiješajte
sa sirom i posolite, ali budite oprezni jer je feta sir slan.
Razvaljajte
Tijesto podijelite na 4 dijela, svaki dio tanko razvaljajte, na
jednu polovicu stavite nadjev, preklopite, dobro zatvorite krajeve.
Pržite
Pržite na 2 žlice ulja u zagrijanoj tavi sa svih strana.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar