SLANE TURSKE PALAČINKE GOZLEME PUNJENE ŠPINATOM ILI BLITVOM I FETA SIROM




Slane turske palačinke gozleme punjene špinatom ili blitvom i feta sirom

 

 

Ako ste u potrazi za varijantama palačinki i sličnog tijesta koje možete puniti sočnim nadjevima, isprobajte gozleme. To je tradicionalno tursko jelo od tijesta punjeno mljevenim mesom, feta sirom i povrćem poput blitve ili špinata.

 

 

Turske palačinke gozleme

 

Sastojci:

 

350 g brašna

2 žličice soli

1 žličica šećera

7 g kvasca

250 ml mlake vode

 

 

Za nadjev:

 

špinat ili blitva

feta sir

 

 

 

Priprema:

 

 

Aktivirajte kvasac

Pomiješajte vodu, kvasac i šećer i ostavite da se smjesa aktivira.

 

Zamijesite tijesto

Pomiješajte brašno i sol, dodajte dignuti kvasac i zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dvije loptice, prekrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta.

 

Narežite

Špinat ili blitvu operite i očistite te nasjeckajte. Pomiješajte sa sirom i posolite, ali budite oprezni jer je feta sir slan.

 

Razvaljajte

Tijesto podijelite na 4 dijela, svaki dio tanko razvaljajte, na jednu polovicu stavite nadjev, preklopite, dobro zatvorite krajeve.

 

Pržite

Pržite na 2 žlice ulja u zagrijanoj tavi sa svih strana.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?