RIŽOTO S KOZICAMA I PORILUKOM




Rižoto s kozicama i porilukom

 

 

Danas vam donosimo recept za rižoto s porilukom i kozicama – sjajna je to ideja za ručak ili večeru. Najbolje od svega? Možete ga napraviti za manje od pola sata.

 

 

 

Rižoto s kozicama i porilukom

 

 

Sastojci:

 

  • 1,2 l povrtnog ili mesnog temeljca
  • 300 g riže za rižoto
  • 200 g kozica
  • 125 ml bijelog vina
  • 50 g naribanog parmezana
  • 30 g maslaca
  • 2-3 poriluka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Poriluk detaljno operite i nasjeckajte na trakice. Pirjajte ga na zagrijanom ulju oko pet minuta, dok ne povene. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko jedne minute. Posolite i poparite.

2.     Potom dodajte rižu i kratko je prepržite. Podlijte rižu bijelim vinom i nastavite kuhati nekoliko minuta, dok alkohol ne ispari.

3.     Postupno počnite dodavati zagrijani temeljac uz često miješanje, malo-pomalo, dok riža ne popije svu tekućinu i termički se ne obradi do kraja. Za to će vam biti potrebno između 16 i 20 minuta.

4.     Pred kraj kuhanja u rižoto dodajte očišćene kozice – da bi se termički obradile do kraja, bit će im potrebno svega nekoliko minuta.

5.     Na kraju kuhanja u rižoto dodajte maslac i naribani parmezan. Dobro promiješajte i servirajte toplo sa salatom po želji. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?