RAŽENI KRUH SA SJEMENKAMA KIMA




RAŽENI KRUH SA SJEMENKAMA KIMA

 

 

 

Naučite ispeći kruh sa sjemenkama kima i uživajte u svim prednostima zdrave i ukusne namirnice prepune vlakana. 

 

 

 

 

RAŽENI KRUH SA SJEMEKAMA KIMA 

 

 

Sastojci:

 

• 384 g pšeničnog brašna 

• 96 g raženog brašna

• 2 žličice soli 

• 2 žličice instant kvasca 

• 1 žlica sjemenki kima 

• 395 g mlake vode

• 2 žlice meda

• 2 žlice maslinova ulja 

• omekšali maslac za podmazivanje 

 

 

 

Priprema:

 

 

Pomiješajte brašno, sol, instant kvasac i sjemenke kima u velikoj zdjeli. 

 

U drugoj posudi miješajte vodu i med dok se med ne otopi. 

 

Dodajte smjesu meda u smjesu brašna, a zatim žlicu maslinova ulja. 

 

Umiješajte dok se tekućina ne upije i svi sastojci sjedine. 

 

Dobit ćete ljepljivu kuglu tijesta. 

 

Pokrijte zdjelu vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže 2 do 3 sata dok se ne udvostruči. 

 

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. 

 

Lim za pečenje veličine 23×13 cm obilno namažite omekšalim maslacem.

 

Preostalu žlicu maslinova ulja pokapajte po površini udvostručenog tijesta i utrljajte rukama.

 

Kuglu tijesta okrenite tako da nauljena strana bude prema dolje.

 

Oblikujte štrucu pa tijesto prebacite u pripremljeni lim za pečenje. 

 

Ostavite tijesto da se diže na radnoj površini još 45 minuta do sat vremena ili dok se ne digne 3 cm iznad posude. 

 

Pecite 45 minuta ili dok kruh ne porumeni. 

 

Pečenu štrucu stavite na rešetku za hlađenje .

 

Pustite kruh da se hladi najmanje 30 minuta prije rezanja.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?