PURETINA I POVRĆE U UMAKU S RIŽOM
Puretina i povrće u umaku s rižom
Za jednostavni ručak u radnom tjednu pronašli smo za vas ovaj
brz i fin recept za umak od puretine i povrća koji je
idealan za ponijeti sa sobom na posao. Preporučujemo da umak poslužite uz
kuhanu rižu ili tjesteninu.
Puretina i povrće u umaku s rižom
Sastojci:
·
maslinovo ulje
·
4 paprike
·
1 luk
·
2 češnja češnjaka
·
kajanski papar
·
500 g puretine
·
100 g šamšinjona
·
pasata od rajčica
·
ružmarin
·
sol i papar
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovog ulja pa na njemu
prirjajte paprike i luk tako da omekšaju i lagano potamne. Dodajte češnjak i
kajanski papar te kratko pirjajte. Izvadite iz tave pa u tavu ulijte 2 žlice
ulja i na njemu na jakoj vatri popržite komadiće mesa i gljiva. Smanjite vatru
i dodajte propirjane paprike i luk.
Dobro promiješajte pa dodajte i nasjeckane
rajčice te ružmarin, posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri
20-ak minuta. Polužite s kuhanom rižom ili tjesteninom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar