PUREĆE OKRUGLICE U UMAKU
Pureće okruglice u umaku
Puretina
sadrži jako mali postotak masnoće, a istovremeno vrlo visok udio proteina.
Stoga čini idealan sastojak mnogih laganih i zdravih jela. Bogata je i selenom
koji pomaže u izgradnji imuniteta. Kada uz sve to dodate njezin delikatan i
bogat okus, nema razloga da ne postane dio i vaše uravnotežene prehrane.
Probajte ove ukusne pureće okruglice!
Pureće okruglice u umaku
Sastojci:
·
•500 g mljevenog purećeg mesa
·
1 veliki crveni luk
·
2 mrkve
·
Žlica koncentrata
rajčice
·
100 ml pasirane
rajčice
·
1 jaje
·
Sol
·
Papar
·
Češnjak
·
Mrvice
·
Crvena paprika
·
Peršin
·
Oštro brašno
Priprema:
1.
Mljevenom mesu dodajte
jaje, sol, papar, protisnuti češnjak, pola žličice mljevene crvene paprike,
sjeckani peršin i otprilike 3 žlice mrvica. Smjesu dobro izradite rukama pa
oblikujte okruglice. Svaku okruglicu uvaljajte u oštro brašno.
2.
U prikladnu posudu
ulijte ulje da prekrije dno pa kratko popržite okruglice sa svih strana.
Izvadite ih sa strane pa u istoj posudi nastavite pripremu umaka. Popržite
crveni luk koji ste prethodno sitno nasjeckali, a kada se zastakli dodajte mu 2
naribane mrkve. Posolite i popaprite pa dodajte koncentrat rajčice. Vratite
okruglice pa podlijte toplom vodom, toliko da prekrije okruglice. Pustite neka
se kuha dvadesetak minuta. Tada dodajte pasiranu rajčicu i opet količinu vode
koja je potrebna da skroz prekrije okruglice. Kuhajte još 15-20 minuta, ovisno
o veličini okruglica koje ste radili.
3.
Provjerite okus pa
začinite s još soli i papra ako je potrebno. Poslužite toplo s kremastim pireom
od krumpira.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar