PUNJENA PILEĆA PRSA




Punjena pileća prsa

 

 

Želite li pilećim prsima dodati dozu sočnosti, napunite ih finim nadjevom. Kombinacija topivog sira poput mozzarelle, bosiljka i maslaca s rajčicama sjajna je ideja.

 

 

 

Punjena pileća prsa

 

Sastojci:

 

Za maslac s rajčicama:

  • 500 g cherry rajčica
  • 230 g maslaca
  • 1 žlica svježeg timijana
  • sol i papar po želji

 

 

Za piletinu:

  • 700 g pilećih prsa
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 120 g mozzarelle
  • 100 g šampinjona
  • 100 g maslaca s rajčicom
  • 65 ml punomasnog mlijeka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica sušenog bosiljka
  • 1 čajna žličica sušenog peršina
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji
  • svježi listići bosiljka

 

 

 

Priprema:

 

1.      Napravite maslac od rajčice: u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva stavite cherry rajčice. Pecite ih 10-ak minuta dok ne popucaju. Izblendajte ih u finu pastu. Začinite sa solju, paprom i timijanom. Izmiksajte umak od rajčica s maslacem dok ne dobijete jednolični namaz.

2.     Nožem zarežite sredinu pilećih prsa kako biste napravili džep za punjenje mesa. Začinite piletinu izvana i iznutra sa solju i paprom. U džep od piletine dodajte malo maslaca s rajčicom, komad mozzarelle i par listića bosiljka. Čačkalicom zatvorite džep na mesu da nadjev e iscuri tijekom termičke obrade piletine. Površinu piletine premažite sa sušenim peršinom i bosiljkom.

3.     U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepecite pileća prsa oko tri minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Izvadite meso iz tave i stavite ga sa strane.

4.     Na preostaloj masnoći ispirjajte nasjeckane gljive dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Kratko prepirjajte i nasjeckani češnjak pa potom sve zajedno podlijte s pilećim temeljcem i mlijekom. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta.

5.     Uronite pileća prsa u ovu tekućinu, poklopite tavu poklopcem od lijevanog željeza i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok se meso termički ne obradi do kraja, a umak ne zgusne.

6.    Poslužite pečenu piletinu s pripadajućim umakom i prilogom po želji. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?