PUDING OD RIŽE




Puding od riže

 

 

Puding od riže popularan je desert u mnogim zemljama svijeta. U Senegalu se zove sombi, radi se s kokosovim mlijekom, a obično se servira vruć. U slast!

 

 

Puding od riže

 

Sastojci:

 

  • 300 g kuhane riže
  • 250 ml mlijeka
  • 140 g grožđica
  • 125 ml vrhnja za šlag
  • 70 g bijelog šećera
  • 20 g maslaca
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • ½ čajne žličice mljevenog cimeta
  • prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • prstohvat soli

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      U lonac stavite kuhanu rižu i mlijeko te malo soli te zagrijte sve zajedno na štednjaku. Kuhajte uz povremeno miješanje desetak minuta dok se smjesa ne zgusne.

2.     U puding umiješajte šećer i grožđice i nastavite kuhati.

3.     U maloj zdjelici pomiješajte vrhnje za šlag, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije. Dodajte ovu smjesu riži, dobro promiješajte i nastavite kuhati još 10-ak minuta.

4.     Uklonite puding od riže sa štednjaka i u njega umiješajte maslac. Pustite da se sve ohladi oko 10 minuta, a potom poslužite s dodatnim cimetom. Dobar tek!

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?