PUDING OD RIŽE
Puding od riže
Puding od riže popularan je desert u mnogim zemljama svijeta. U Senegalu
se zove sombi, radi se s kokosovim mlijekom, a obično se servira vruć. U slast!
Puding od riže
Sastojci:
- 300 g kuhane riže
- 250 ml mlijeka
- 140 g grožđica
- 125 ml vrhnja za šlag
- 70 g bijelog šećera
- 20 g maslaca
- 1 čajna žličica ekstrakta
vanilije
- ½ čajne žličice mljevenog
cimeta
- prstohvat mljevenog muškatnog
oraščića
- prstohvat soli
Priprema:
1.
U lonac stavite kuhanu
rižu i mlijeko te malo soli te zagrijte sve zajedno na štednjaku. Kuhajte uz
povremeno miješanje desetak minuta dok se smjesa ne zgusne.
2. U puding umiješajte šećer i grožđice i nastavite kuhati.
3.
U maloj zdjelici
pomiješajte vrhnje za šlag, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije.
Dodajte ovu smjesu riži, dobro promiješajte i nastavite kuhati još 10-ak
minuta.
4. Uklonite puding od riže sa štednjaka i u njega umiješajte
maslac. Pustite da se sve ohladi oko 10 minuta, a potom poslužite s dodatnim
cimetom. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar