PROTEINSKI KRUH




Proteinski kruh

 

 

Svježi zrnati sir jedan je od najzdravijih mliječnih proizvoda je je odličan izvor visokokvalitetnih proteina koji pomažu u izgradnji i regeneraciji mišića. Osim toga, bogat je kalcijem, fosforom i vitaminima B-kompleksa te se u prehrani može koristiti na mali milijun načina.

 

 

 

Proteinski kruh

 

Sastojci:

 

  • 200 g zobenih pahuljica
  • 2 jaja
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice mješavine sjemenki lana, sjemenki suncokreta i badema
  • 2 žlice sjemenki suncokreta
  • 2 žlice bučinih sjemenki
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 300 g svježeg zrnatog sira

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1.     Zagrijte pećnicu na 175 °C te obložite lim papirom za pečenje.

2.     Zatim u zdjeli pomiješajte sve sastojke dok se dobro ne spoje.

3.     Oblikujte tijesto u oblik štruce slične sourdough kruhu i stavite ga na pripremljeni lim.

4.     Pecite u pećnici oko sat vremena, odnosno dok kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju i čvrstu teksturu.

5.     Kad je kruh gotov, ostavite da se malo ohladi prije rezanja.

Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?