PROTEINSKI KRUH
Proteinski kruh
Svježi zrnati sir jedan je od najzdravijih mliječnih proizvoda
je je odličan izvor visokokvalitetnih proteina koji pomažu u izgradnji i
regeneraciji mišića. Osim toga, bogat je kalcijem, fosforom i vitaminima
B-kompleksa te se u prehrani može koristiti na mali milijun načina.
Proteinski kruh
Sastojci:
- 200 g zobenih pahuljica
- 2 jaja
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice mješavine sjemenki lana, sjemenki suncokreta i
badema
- 2 žlice sjemenki suncokreta
- 2 žlice bučinih sjemenki
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 300 g svježeg zrnatog sira
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
175 °C te obložite lim papirom za pečenje.
2. Zatim u zdjeli pomiješajte sve sastojke dok se
dobro ne spoje.
3. Oblikujte tijesto u oblik štruce slične sourdough kruhu i stavite ga
na pripremljeni lim.
4. Pecite u pećnici oko sat vremena, odnosno dok
kruh ne poprimi zlatnosmeđu boju i čvrstu teksturu.
5. Kad je kruh gotov, ostavite da se malo ohladi
prije rezanja.
Dobar
tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar