PROLJETNA TJESTENINA S PILETINOM




Proljetna tjestenina s piletinom

 

 

Proljetna tjestenina s piletinom ukusno je jelo puno boja koje se priprema lako, a gotovo je za samo malo više od pola sata. Uz komade piletine, dobit ćete potpun obrok, a čitav ćete skuhati – u jednom loncu (odnosno dubljoj tavi).

 

 

 

Proljetna tjestenina s piletinom

 

 

Sastojci:

 

  • 2 komada pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezana na komade veličine zalogaja
  • 2 1/2 čajne žličice soli, podijeljeno
  • 2 čajne žličice mljevenog crnog papra, plus još za posluživanje
  • 60 g maslaca, podijeljeno
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 450 g tjestenine po izboru
  • 950-100 ml pilećeg temeljca
  • 400-500 ml vode
  • 3 mrkve, narezane na tanke kolute
  • 250 g šparoga, očišćenih i natrganih na manje komade
  • 250 g svježeg ili smrznutog graška
  • 300 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • 6 češnjeva češnjaka, protisnutog
  • 135 g parmezana, naribanog
  • 1 limun, sok i naribana korica
  • 1 šaka nasjeckanog svježeg bosiljka, plus za ukras

 

 

 

Priprema:

 

1.      Začinite piletinu žličicom i pol soli i žličicom papra. U veliku duboku tavu dodajte 30 g maslaca i sve maslinovo ulje i zagrijete je na srednje jakoj vatri.

2.     U tavu ubacite komade piletine i pržite kratko, oko 5 minuta, miješajući. Izvadite piletinu na tanjur i ostavite sa strane.

3.     U tavu sada stavite tjesteninu, dobro promiješajte, dodajte temeljac i 2 šalice vode i pustite da zakuha. Smanjite vatru i pustite da se krčka 6 minuta. Povremeno promiješajte.

4.     Dodajte mrkvu, šparoge i grašak. Poklopite i pustite da se sve kuha još otprilike 4 minute.

5.     Otklopite i dodajte rajčice, protisnuti češnjak i prženu piletinu. Kuhajte, povremeno miješajući, oko 2 minute.

6.    Maknite s vatre pa umiješajte preostali maslac, parmezan, limunovu koricu i sok te preostalu žličicu soli i papra. Dobro promiješajte.

7.     Neposredno prije posluživanja umiješajte bosiljak. Pospite parmezanom i poslužite.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?