POPEČCI OD STAROG KRUHA I KELJA




Popečci od starog kruha i kelja

 

 

Ovi recepti sa starim kruhom zauvijek će promijeniti tvoje mišljenje o bacanju hrane! Čak i kada ti se čini da je najneukusniji – stari kruh se može iskoristiti na kreativan način za brojna vrlo ukusna slana jela i deserte.

 

 

Popečci od starog kruha i kelja

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       kelj 500 g

·       stari kruh 250 g

·        mlijeko 150 g

·       jaje 1 kom

·       sol

·       papar

·        mažuran

·       Origano

·        krušne mrvice

·       suncokretovo ulje


 

Priprema:

 

 Najprije namočimo kruh u mlijeku, koje dodajemo oprezno (malo po malo) da smjesa ne bude premokra. Kelj narežemo na četvrtine, odstranimo tvrde dijelove stabljike. Zatim ga ubacimo u posoljenu kipuću vodu. Skuhamo ga do pola, onda ga ohladimo pa dobro ocijedimo.

Narežemo kuhani kelj na tanke trakice. Dodamo jaje, posolimo i popaprimo, i dodamo ostale začine. Ako je smjesa previše mokra, dodamo krušne mrvice, ako je presuha, mlijeko ili jaje. Oblikujemo kuglice, spljoštimo ih, uvaljamo u mrvice i ispržimo na tavi, najprije s jedne strane, da posmeđe, zatim ih okrenemo i pržimo još s druge strane.


 

Pripremila: Ivana Matas  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?