POPEČCI OD STAROG KRUHA I KELJA
Popečci od starog kruha i kelja
Ovi recepti sa starim kruhom zauvijek će promijeniti tvoje
mišljenje o bacanju hrane! Čak i kada ti se čini da je najneukusniji – stari
kruh se može iskoristiti na kreativan način za brojna vrlo ukusna slana jela i
deserte.
Popečci od starog kruha i kelja
Sastojci za četiri osobe:
·
kelj 500 g
·
stari kruh 250 g
·
mlijeko
150 g
·
jaje 1 kom
·
sol
·
papar
·
mažuran
·
Origano
·
krušne
mrvice
·
suncokretovo ulje
Priprema:
Najprije
namočimo kruh u mlijeku, koje dodajemo oprezno (malo po malo) da smjesa ne bude
premokra. Kelj narežemo na četvrtine, odstranimo tvrde dijelove stabljike.
Zatim ga ubacimo u posoljenu kipuću vodu. Skuhamo ga do pola, onda ga ohladimo
pa dobro ocijedimo.
Narežemo kuhani kelj na tanke trakice. Dodamo jaje, posolimo
i popaprimo, i dodamo ostale začine. Ako je smjesa previše mokra, dodamo krušne
mrvice, ako je presuha, mlijeko ili jaje. Oblikujemo kuglice, spljoštimo ih,
uvaljamo u mrvice i ispržimo na tavi, najprije s jedne strane, da posmeđe,
zatim ih okrenemo i pržimo još s druge strane.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar