POPEČCI OD BROKULE I SIRA




Popečci od brokule i sira

 

 

Ako mislite da ne volite brokulu, vjerojatno je niste spremili na odgovarajući način. Ta kupusnjače može biti baza za sjajno jelo.
Ovi popečci od brokule i sira najbolji su dokaz toj tvrdnji – oduševit će sve generacije. Iznimno su hrskavi, sočni i puni okusa, a možete ih poslužiti kao međuobrok ili prilog jelima.

 

 

Popečci od brokule i sira

 

Sastojci:

  • 300 g brokule
  • 120 g naribanog sira
  • 120 g panko mrvica
  • 2 mlada luka
  • 2 jaja
  • 1-2 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      Skuhajte brokulu na pari. Narežite je na manje komade i pomiješajte s nasjeckanim mladim lukom, češnjakom, panko krušnim mrvicama, jajima i naribanim sirom. Posolite i poparite smjesu po želji.

2.     Od dobivene smjese oblikujte manje popečke i premažite ih lagano biljnim uljem. Položite ih na lim za pečenje koje ste prekrili papirom za pečenje.

3.     Popečke stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok ne postanu hrskavi i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Poslužite ih s umakom po želji i servirajte. Dobar tek!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?