POPEČCI OD BROKULE I SIRA
Popečci od brokule i sira
Ako mislite da ne volite brokulu, vjerojatno je niste spremili na
odgovarajući način. Ta kupusnjače može biti baza za sjajno jelo.
Ovi popečci od brokule i sira najbolji su dokaz
toj tvrdnji – oduševit će sve generacije. Iznimno su hrskavi, sočni i puni
okusa, a možete ih poslužiti kao međuobrok ili prilog jelima.
Popečci od brokule i sira
Sastojci:
- 300 g brokule
- 120 g naribanog sira
- 120 g panko mrvica
- 2 mlada luka
- 2 jaja
- 1-2 češnja češnjaka
- sol i papar po želji
- biljno ulje
Priprema:
1.
Skuhajte brokulu na
pari. Narežite je na manje komade i pomiješajte s nasjeckanim mladim lukom,
češnjakom, panko krušnim mrvicama, jajima i naribanim sirom. Posolite i
poparite smjesu po želji.
2. Od dobivene smjese oblikujte manje popečke i premažite ih lagano
biljnim uljem. Položite ih na lim za pečenje koje ste prekrili papirom za
pečenje.
3. Popečke stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200
Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok ne postanu hrskavi i ne
dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Poslužite ih s umakom po želji i servirajte.
Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar