PINA COLADA CHEESECAKE
Pińa
colada cheesecake
Ukoliko
ste do sada uživali u Piña
Coladi, u koktelu koji već na prvi gutljaj opisuje okus
ljeta, a priprema se od ruma, kreme od kokosa i soka od ananasa, vrijeme je da
se okušate i u pripremi torte koja povezuje okus koktela i uvijek popularnog
cheesecakea. Priprema nije zahtjevna, stoga pripremite namirnice i
krenite.
Sastojci:
•
200 g mljevenog keksa
•
100 g maslaca
•
400 g kokosova mlijeka
• 25
ml tamnog ruma
•
1/2 žličice ekstrakta vanilije
•
100 g šećera u prahu
•
300 ml vrhnja za šlag
•
500 g krem sira
• 1
limeta, sok
• 20
g naribanog kokosa
•
435 g usitnjenog ananasa sa sokom
• 1
žlica kukuruznog brašna
• 2
žlice agavina sirupa
Priprema:
Kalup
za tortu promjera 21 cm namastite i obložite papirom za pečenje.
Usitnite
kekse u zatvorenoj vrećici.
Od
keksa pripremite bazu torte u kalupu pa je prelijte otopljenim maslacem.
Pritisnite
i ostavite da se odmori 20 minuta.
U
zdjelu za miksanje dodajte kruti dio rashlađenog kokosova mlijeka, vodeni dio
ostavite.
Dodajte
rum, ekstrakt vanilije i šećer u prahu pa miksajte 2 do 3 minute kako bi se
smjesa stisnula.
U
odvojenoj posudi umutite vrhnje za šlag pa trećinu šlaga odvojite za
dekoraciju.
Ostatak
šlaga dodajte u smjesu s kokosom.
Dodajte
i omekšali krem sir te sok od polovice limete.
Pospite
žlicom naribanog kokosa pa nadjenite bazu torte od keksa.
Protresite
kalup kako biste izbacili mjehuriće zraka iz smjese.
Ostavite
da se hladi sat vremena.
U
međuvremenu svježi ananas blendajte kako biste dobili glatku smjesu.
Zagrijte
tavu, dodajte usitnjeni ananas, sok od druge polovice limete, agavin sirup i
kukuruzno brašno.
Miješajući
kuhajte 5 do 8 minuta kako biste dobili glatku smjesu.
Ostavite
10 minuta.
Na
odležanu bazu torte stavite pola količine umaka od ananasa pa nožem poravnajte
površinu torte.
U
hladnjaku ostavite tortu najmanje 6 sati najbolje preko noći.
Prije
posluživanja izvadite tortu iz kalupa dekorirajte je odvojenom količinom šlaga
te po želji naribanim kokosom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar