PILETINA U SOJINOM UMAKU




Piletina u sojinom umaku

 

Piletina u sojinom umaku naš je prijedlog za brzu večeru usred radnog tjedna. Pripremit ćete je vrlo jednostavno, a za to će vam trebati tek dvadeset minuta. 

 

 

Piletina u sojinom umaku

 

Sastojci:

  • 2 otkoštena pileća zabatka s kožom
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • 3 1/2 žlice sojinog umaka
  • 2 1/2 žlice meda
  • 1 1/2 žlica češnjaka u prahu
  • 1/2 žlice azijske mješavine pet začina
  • 1/2 žlice sezama, po želji
  • sol
  • papar
  • ulje za prženje

 

 

Priprema:

 

1.      Zabatke posolite i popaprite s obje strane.

2.     Prosušite ih papirnatim ručnikom i utrljajte s obje strane kukuruzni škrob. Prije prženja otresite višak kukuruznog škroba.

3.     U tavi zagrijte ulje ga na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije, ispržite zabatke. Prvo ih pržite kožom prema dolje oko 7 minuta, pa okrenite i pržite još 5 minuta.

4.     Izvadite piletinu i ostavite je sa strane.

5.     U zdjeli pomiješajte sojin umak, mljeveni češnjak, pet začina u prahu i med.

6.    Mješavinu ulijte u tavu u kojoj se pržila piletina i kuhajte 1 minutu na srednje jakoj vatri.

7.     Pojačajte vatru, vratite piletinu u tavu i kuhajte još minutu zalijevajući piletinu umakom sa svih strana.

8.     Po želji pospite sezamom.

9.     Narežite zabatke na prutiće, poslužite s rižom i umakom preostalim od prženja.

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?