PILETINA U SOJINOM UMAKU
Piletina u sojinom umaku
Piletina
u sojinom umaku naš je prijedlog za brzu večeru usred radnog tjedna.
Pripremit ćete je vrlo jednostavno, a za to će vam trebati tek dvadeset
minuta.
Piletina u sojinom umaku
Sastojci:
- 2 otkoštena pileća zabatka s
kožom
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 3 1/2 žlice sojinog umaka
- 2 1/2 žlice meda
- 1 1/2 žlica češnjaka u prahu
- 1/2 žlice azijske mješavine pet
začina
- 1/2 žlice sezama, po želji
- sol
- papar
- ulje za prženje
Priprema:
1.
Zabatke posolite i
popaprite s obje strane.
2. Prosušite ih papirnatim ručnikom i utrljajte s obje strane
kukuruzni škrob. Prije prženja otresite višak kukuruznog škroba.
3. U tavi zagrijte ulje ga na srednje jakoj vatri. Kad se tava
zagrije, ispržite zabatke. Prvo ih pržite kožom prema dolje oko 7 minuta, pa
okrenite i pržite još 5 minuta.
4.
Izvadite piletinu i
ostavite je sa strane.
5. U zdjeli pomiješajte sojin umak, mljeveni češnjak, pet začina u
prahu i med.
6. Mješavinu ulijte u tavu u kojoj se pržila piletina i kuhajte 1
minutu na srednje jakoj vatri.
7. Pojačajte vatru, vratite piletinu u tavu i kuhajte još minutu
zalijevajući piletinu umakom sa svih strana.
8.
Po želji pospite
sezamom.
9. Narežite zabatke na prutiće, poslužite s rižom i umakom
preostalim od prženja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar