PEČENA REBRA S FINOM GLAZUROM




Pečena rebra s finom glazurom

 

 

Juneća rebra najfinija su kada se peku polako – na relativno niskoj temperaturi nekoliko sati. Bit će još ukusnija ako ih pred kraj pečenja premažete sočnom glazurom.

 

 

Pečena rebra s finom glazurom

 

Sastojci:

 

  • 1 kg junećih rebra
  • 65 ml meda
  • 30 g maslaca
  • 30 g kokosova šećera
  • 2 žlice burbona (ili viskija)
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica senfa Dijon
  • 1 čajna žličica limunove korice
  • ½ čajne žličica mljevenog cimeta
  • sol i papar po želji

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Priprema rebara:

 

1.      Uklonite tanku bijelu membranu s unutrašnje strane rebra. Rebra zamotajte u aluminijsku foliju i stavite na lim za pečenje. Sve zajedno stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva oko 2,5 do 3 sata.

 

 

 

Priprema glazure:

 

2.     Napravite glazuru: u loncu pomiješajte med, burbon, šećer, maslac, senf, nasjeckani češnjak, limunovu koricu, cimet, sol i papar i zagrijte na štednjaku na umjerenoj temperaturi. Kad tekućina zavrije, nastavite kuhati još pet do deset minuta. Stavite je sa strane.

 

 

Serviranje:

 

1.      Kada su rebra mekana i termički obrađena do kraja, izvadite je iz aluminijske folije i premažite glazurom, a potom je stavite natrag u pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva i pustite da se zapeče 5 do 10 minuta.

2.     Rebra poslužite odmah nakon toga s prilogom po želji. Dobar tek!

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?