PEČENA REBRA S FINOM GLAZUROM
Pečena rebra s finom glazurom
Juneća rebra najfinija su kada se peku polako – na relativno niskoj
temperaturi nekoliko sati. Bit će još ukusnija ako ih pred kraj pečenja
premažete sočnom glazurom.
Pečena rebra s finom glazurom
Sastojci:
- 1 kg junećih rebra
- 65 ml meda
- 30 g maslaca
- 30 g kokosova šećera
- 2 žlice burbona (ili viskija)
- 1-2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica senfa Dijon
- 1 čajna žličica limunove korice
- ½ čajne žličica mljevenog
cimeta
- sol i papar po želji
Priprema:
Priprema rebara:
1.
Uklonite tanku bijelu
membranu s unutrašnje strane rebra. Rebra zamotajte u aluminijsku foliju i
stavite na lim za pečenje. Sve zajedno stavite peći u prethodno zagrijanu
pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva oko 2,5 do 3 sata.
Priprema glazure:
2.
Napravite glazuru: u
loncu pomiješajte med, burbon, šećer, maslac, senf, nasjeckani češnjak,
limunovu koricu, cimet, sol i papar i zagrijte na štednjaku na umjerenoj
temperaturi. Kad tekućina zavrije, nastavite kuhati još pet do deset minuta.
Stavite je sa strane.
Serviranje:
1.
Kada su rebra mekana i
termički obrađena do kraja, izvadite je iz aluminijske folije i premažite
glazurom, a potom je stavite natrag u pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva i
pustite da se zapeče 5 do 10 minuta.
2. Rebra poslužite odmah nakon toga s prilogom po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar