OMLET SA SIROM I ROTKVICAMA
Omlet sa sirom i rotkvicama
I dok
većina rotkvice koristi sam za pripremu salata mi vam donosimo odličan recept,
omlet s pečenim rotkvicama i sirom koji može biti trvđi naribani sir, ali i
ukusn meki sir poput ricotte. Ova se kombinacija odlično slaže međusobnim
okusima, a moramo priznati kako I na tanjuru izgleda impresivno. Poslužite za
doručak, međuobrok ili večeru.
Sastojci:
Za punjenje:
• 2 žlice rastopljenog maslaca
• 14 rotkvica narezanih na tanke
ploške
• 400 g zrnatog sira
• papar
• 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
Za tijesto:
• 8 jaja
• sol i papar
• 3 do 4 žlice kiselog vrhnja
• 30 g sitno naribanog parmezana
• 2 žlice rastopljenog maslaca
• 1 žlica ulja
• svježe začinsko bilje po izboru
Priprema:
Maslac zagrijte u srednje velikoj tavi pa
dodajte rotkvice.
Smanjite jačinu vatre pa rotkvice pirjajte
4 do 5 minuta uz povremeno protresanje tave.
Nakon toga ih stavite na toplo
mjesto.
Razdvojite bjelanjak i žumanjak 2 jaja pa
bjelanjke stavite sa strane.
Preostala jaja i dva žumanjka umutite sa
solju, paprom, vrhnjem i parmezanom.
U bjelanjke dodajte sol pa ih stucite u
čvrsti snijeg.
Umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu s
jajima i začinite biljem.
Četvrt maslaca i ulje zagrijte u velikoj
tavi u koju zatim ulijte dio tijesta.
Pecite tijesto 3 do 4 minute s jedne
strane, a zatim ga okrenite i pecite još minutu do dvije.
Na isti način pripremite ostale
omlete.
Zrnati sir pomiješajte s paprom i solju pa
premažite polovicu omleta i pospite ga rotkvicama.
Preklopite drugom polovicom omleta.
Pospite omlete preostalim rotkvicama i
peršinom pa poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar