OMLET SA SIROM I ROTKVICAMA




Omlet sa sirom i rotkvicama 

 

 I dok većina rotkvice koristi sam za pripremu salata mi vam donosimo odličan recept, omlet s pečenim rotkvicama i sirom koji može biti trvđi naribani sir, ali i ukusn meki sir poput ricotte. Ova se kombinacija odlično slaže međusobnim okusima, a moramo priznati kako I na tanjuru izgleda impresivno. Poslužite za doručak, međuobrok ili večeru.

 

 

Sastojci:

 

Za punjenje:

 

• 2 žlice rastopljenog maslaca 

• 14 rotkvica narezanih na tanke ploške 

• 400 g zrnatog sira 

• papar

• 2 žlice sitno nasjeckanog peršina

 

 

Za tijesto:

 

• 8 jaja

• sol i papar 

• 3 do 4 žlice kiselog vrhnja 

• 30 g sitno naribanog parmezana 

• 2 žlice rastopljenog maslaca 

• 1 žlica ulja

• svježe začinsko bilje po izboru 

 

 

 

 

Priprema:

 

Maslac zagrijte u srednje velikoj tavi pa dodajte rotkvice. 

 

Smanjite jačinu vatre pa rotkvice pirjajte 4 do 5 minuta uz povremeno protresanje tave. 

 

Nakon toga ih stavite na toplo mjesto. 

 

Razdvojite bjelanjak i žumanjak 2 jaja pa bjelanjke stavite sa strane. 

 

Preostala jaja i dva žumanjka umutite sa solju, paprom, vrhnjem i parmezanom. 

 

U bjelanjke dodajte sol pa ih stucite u čvrsti snijeg. 

 

Umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu s jajima i začinite biljem. 

 

Četvrt maslaca i ulje zagrijte u velikoj tavi u koju zatim ulijte dio tijesta. 

 

Pecite tijesto 3 do 4 minute s jedne strane, a zatim ga okrenite i pecite još minutu do dvije.

 

Na isti način pripremite ostale omlete. 

 

Zrnati sir pomiješajte s paprom i solju pa premažite polovicu omleta i pospite ga rotkvicama. 

 

Preklopite drugom polovicom omleta.

 

Pospite omlete preostalim rotkvicama i peršinom pa poslužite.

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE