OMLET KAO PIZZA




Omlet kao pizza

 

 

Jaja za doručak da, pizza za doručak – ne, ne. Barem dok ne otkrijete ovaj recept s kojim možete doručkovati i omlet i pizzu – istovremeno. Naravno, ne kršite niti jedno kuhinjsko pravilo ako se omlet kao pizzu odlučite pripremiti i za ručak ili večeru.

 

 

Omlet kao pizza

 

Sastojci:

 

·       1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja

·       1 manji luk, narezan na kockice

·       2 češnja češnjaka, protisnuta

·       450 g mladog špinata

·       sol

·       papar, svježe mljeveni

·       8 velikih jaja

·       2 čajne žličice sušenog origana

·       2 žlice mlijeka

·       250 ml umaka marinara (ili drugog umaka od rajčice)

·       100 g naribane mozzarelle

·       60 g šunke, pršuta ili kobasice po izboru

·       cherry rajčice, po želji

·       rikola, po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

2.     U gusanoj tavi srednje veličine na srednje jakoj vatri zagrijte ulje.

3.     Pirjajte luk dok ne postane staklast, oko 5 minuta, dodajte češnjak pa nakon otprilike jedne minute i špinat. Miješajte dok špinat ne povene, 2 do 3 minute, pa posolite.

4.     U velikoj zdjeli umutite jaja, dodajte origano, mlijeko i umak od rajčice pa posolite i popaprite.

5.     Izlijte smjesu u tavu preko pirjanog povrća i pustite da se peče dok se rubovi ne počnu skupljati i odvajati od tave, oko 4 do 5 minuta.

6.    Rasporedite šunku ili kobasice, po želji cherry rajčice i rikolu i posipajte sirom pa prebacite u pećnicu da se jaja ispeku do kraja, na otprilike 5 do 6 minuta.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?