OMLET KAO PIZZA
Omlet kao pizza
Jaja za doručak da, pizza za doručak – ne, ne. Barem dok ne otkrijete
ovaj recept s kojim možete doručkovati
i omlet i pizzu – istovremeno. Naravno, ne kršite
niti jedno kuhinjsko pravilo ako se omlet
kao pizzu odlučite pripremiti i za ručak ili večeru.
Omlet kao pizza
Sastojci:
·
1 žlica
ekstradjevičanskog maslinovog ulja
·
1 manji luk, narezan
na kockice
·
2 češnja češnjaka,
protisnuta
·
450 g mladog špinata
·
sol
·
papar, svježe mljeveni
·
8 velikih jaja
·
2 čajne žličice
sušenog origana
·
2 žlice mlijeka
·
250 ml umaka marinara
(ili drugog umaka od rajčice)
·
100 g naribane
mozzarelle
·
60 g šunke, pršuta ili
kobasice po izboru
·
cherry rajčice, po
želji
·
rikola, po želji
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
220 stupnjeva.
2. U gusanoj tavi srednje veličine na srednje jakoj vatri zagrijte
ulje.
3. Pirjajte luk dok ne postane staklast, oko 5 minuta, dodajte
češnjak pa nakon otprilike jedne minute i špinat. Miješajte dok špinat ne
povene, 2 do 3 minute, pa posolite.
4.
U velikoj zdjeli
umutite jaja, dodajte origano, mlijeko i umak od rajčice pa posolite i
popaprite.
5. Izlijte smjesu u tavu preko pirjanog povrća i pustite da se peče
dok se rubovi ne počnu skupljati i odvajati od tave, oko 4 do 5 minuta.
6. Rasporedite šunku ili kobasice, po želji cherry rajčice i rikolu
i posipajte sirom pa prebacite u pećnicu da se jaja ispeku do kraja, na
otprilike 5 do 6 minuta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar