ODRESCI OD CVJETAČE U MASLACU S KAPARIMA I KRUŠNIM MRVICAMA




Odresci od cvjetače u maslacu s kaparima i krušnim mrvicama

 

 

Kupus je jedna od najpopularnijih zimskih namirnica, posebno kiseli, ali kad planirate jelovnik nikako nemojte zanemariti cvjetaču, kelj, brokulu i prokulice. Povrće iz porodice kupusnjača može se pripremiti na razne načine, a najčešće ih jedemo u varivima. Cvjetača je popularna i pohana ili pržena, a najčešće se poslužuje kao prilog ili predjelo ili pak vegetarijansko glavno jelo.

 

 

 

Odresci od cvjetače u maslacu s kaparima i krušnim mrvicama

 

 

Sastojci:

 

·       2 glavice cvjetače

·       200 ml maslinovog ulja

·       300 g maslaca

·       200 g krušnih mrvica

·       vezica svježeg peršina, sitno nasjeckanog

·       8 žlica kapara, ocijeđenih i grubo nasjeckanih

 

 

Priprema:

 

Narežite

Svaku cvjetaču narežite na četvrtine pa stavite u pleh. 

 

Ispecite

Prelijte s 100 ml maslinova ulja i 100 g maslaca pa pecite 15-20 minuta dok izvana ne postane hrskava i zlatna, a iznutra mekana.

 

Pržite

Preostalih 100 ml ulja zagrijte u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte krušne mrvice i pržite uz povremeno miješanje dok ne porumene i postanu hrskavi.

 

Začinite

Prebacite u zdjelu i ostavite da se ohladi. Umiješajte nasjeckani peršin i začinite po ukusu solju i paprom.

 

Prelijte

Za posluživanje obilno pokapajte maslac od kapara preko cvjetače, a zatim pospite krušnim mrvicama.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?