NJOKI U KREMASTOM UMAKU S BURRATOM
Njoki u
kremastom umaku s burratom
Njoki u kremastom umaku od rajčice i s dodatkom burate svojevrsna
varijacija je popularnog recepta pasta alla votka. Iako se votka ne osjeća u
umaku, produbljuje njegov okus. Dobar tek!
Njoki u kremastom umaku s burratom
Sastojci:
- 600 g njoka
- 375 ml pirea od rajčice
- 125 ml vrhnja za kuhanje
- 120 g burrate
- 80 ml votke
- 60 g maslaca
- 1 manji luk
- sol i papar po želji
- naribani parmezan po želji
- svježi peršin za posluživanje
Priprema:
1.
Rastopite maslac u
većoj tavi ili loncu. Na njemu prepržite kockice nasjeckanog luka – pirjajte
oko pet minuta dok ne omekšaju. Podlijte luk votkom i pustite da se sve zajedno
kuha oko dvije minute, dok alkohol ne ispari.
2.
Dodajte pire od
rajčice, sol i papar te pustite da umak zavrije. Potom smanjite temperaturu i
nastavite kuhati još 10 do 15 minuta. Potom ulijte vrhnje za kuhanje i
nastavite kuhati još pet minuta.
3.
Kada je umak pri
kraju, skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Bit će vam dovoljno dvije do
četiri minute u zakuhaloj vodi da ih termički obradite. Ocijedite kuhane njoke
i prebacite ih u topli umak te dodajte natrganu burratu i sve dobro promiješajte.
4.
Servirajte njoke s
malo svježih listića peršina, a ljubitelji sira mogu dodati i nešto naribanog
parmezana. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar