NEPEČENA TORTA S KEKSIMA, BIJELOM ČOKOLADOM I NUTELLOM




Nepečena torta s keksima, bijelom čokoladom i Nutellom

 

 

Torte više nije komplicirano za pripremiti jer postoji bezbroj recepata za jednostavne i brze torte za koje ne morate pripremati više kora i kuhati kreme pa čak ni paliti pećnicu. Idealna zamjena za biskvit su keksi koji se koriste kao baza za popularan cheesecake ili za razne čokoladne kolače bez pečenja

 

 

Nepečena torta s keksima, bijelom čokoladom i Nutellom

 

Sastojci:

 

·       400 g keksa

·       200 ml mlijeka

·       400 g mascarponea ili krem sira

·       500 ml slatkog vrhnja

·       80 g šećera u prahu

·       150 g bijele čokolade

·       150 g namaza od lješanjaka poput Nutelle

 

 

Priprema:

 

Istucite

Istucite krem ​​sir sa šećerom u prahu pa dodajte slatko vrhnje i nastavite tući dok ne dobijete gustu kremu. Podijelite na dva jednaka dijela.

 

Izmiksajte

U jednu polovicu kreme dodajte otopljenu bijelu čokoladu i dobro izmiksajte. U drugu polovicu kreme dodajte Nutellu i izmiksajte.

 

Premažite

Kekse umočite u mlijeko i stavite na dno kalupa. Odozgo premažite polovicom nadjeva od Nutelle, pa opet posložite kekse koje ste umočili u mlijeko. Polovicu kreme premažite bijelom čokoladom i poredajte kekse umočene u mlijeko. Zatim ide preostali dio kreme od Nutelle (malo ostaviti za gornji sloj), drugi sloj keksa umočenog u mlijeko i preostalu kremu s bijelom čokoladom. Složite drugi red keksa umočenog u mlijeko i namažite kremu od Nutelle.

 

Stavite u hladnjak

Ukrasite naribanom čokoladom i stavite u hladnjak da se stegne oko 4 sata.

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?