NEPEČENA TORTA S KEKSIMA, BIJELOM ČOKOLADOM I NUTELLOM
Nepečena torta s keksima, bijelom čokoladom i Nutellom
Torte više nije komplicirano za pripremiti jer postoji bezbroj
recepata za jednostavne i brze torte za koje ne morate pripremati više kora i
kuhati kreme pa čak ni paliti pećnicu. Idealna zamjena za biskvit su keksi koji se
koriste kao baza za popularan cheesecake ili
za razne čokoladne kolače bez pečenja.
Nepečena torta s keksima, bijelom čokoladom i Nutellom
Sastojci:
·
400 g keksa
·
200 ml mlijeka
·
400 g mascarponea ili
krem sira
·
500 ml slatkog vrhnja
·
80 g šećera u prahu
·
150 g bijele čokolade
·
150 g namaza od
lješanjaka poput Nutelle
Priprema:
Istucite
Istucite krem sir sa šećerom u prahu pa dodajte slatko vrhnje
i nastavite tući dok ne dobijete gustu kremu. Podijelite na dva jednaka dijela.
Izmiksajte
U jednu polovicu kreme dodajte otopljenu bijelu čokoladu i dobro
izmiksajte. U drugu polovicu kreme dodajte Nutellu i izmiksajte.
Premažite
Kekse umočite u mlijeko i stavite na dno kalupa. Odozgo
premažite polovicom nadjeva od Nutelle, pa opet posložite kekse koje ste
umočili u mlijeko. Polovicu kreme premažite bijelom čokoladom i poredajte kekse
umočene u mlijeko. Zatim ide preostali dio kreme od Nutelle (malo ostaviti za
gornji sloj), drugi sloj keksa umočenog u mlijeko i preostalu kremu s bijelom
čokoladom. Složite drugi red keksa umočenog u mlijeko i namažite kremu od
Nutelle.
Stavite u hladnjak
Ukrasite naribanom čokoladom i stavite u hladnjak da se stegne
oko 4 sata.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar