NEODOLJIVO MEKANA PILETINA U PREFINOM UMAKU NA TALIJANSKI NAČIN
Neodoljivo
mekana piletina u prefinom umaku na talijanski način
Nevjerojatno je koliko je jednostavna za pripremu, a opet prepuna je
okusa i mirisa. Meso poslužite uz kremastu
palentu ili pečeni krumpir. Ovaj recept je vrlo
jednostavan za pripremu i zahtijeva minimalno vremena provedenog u kuhinji, ali
je zato okus neodoljiv.
Mekana piletina na talijanski način
Sastojci:
- 4 pileća batka
- 4 pileća zabatka
- 2 češnja češnjaka
- 1 grančica ružmarina
- 125 ml bijelog vina
- 130 g passate
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar
Priprema:
1.
Piletinu posolite s
obje strane. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i dodajte dva cijela,
oguljena češnja češnjaka. Pržite češnjak oko 1 minutu dok ne zamiriši i počne
dobivati zlatnu boju.
2.
Izvadite češnjak i
ostavite ga sa strane. Piletinu stavite u tavu s kožom prema dolje i pržite 4-5
minuta dok ne dobije zlatnu boju. Okrenite je i pržite drugu stranu još 4-5
minuta. Dodajte bijelo vino i pustite da ispari 2-3 minute. Zatim dodajte passat
i promiješajte. Vratite češnjak u tavu i dodajte grančicu ružmarina.
3.
Pokrijte poklopcem i
lagano pirjajte piletinu na laganoj vatri 50 minuta. Zatim maknite poklopac i
pustite da se umak malo zgusne još 5 minuta. Poslužite piletinu s pečenim
krumpirom ili povrćem po izboru i uživajte.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar