NAMAZ OD MLADOG LUKA




Namaz od mladog luka 

 

Mladi luk je namirnica od koje je moguće pripremati raznolika jela a listi odličnih ideja dodajemo i ovaj namaz.

 

 

 

Sastojci:

 

• 3 do 4 mlada luka 

• 3 stabljike češnjaka 

• 350 ml kiselog vrhnja 

• 1/2 žličice soli

• ulje

 

 

 

 

Priprema:

 

Oprane i očišćene stabljike mladog luka i češnjaka pospite s malo ulja. 

 

Grilajte ih na roštilju na srednje jakoj vatri 3 do 4 minute sa svake strane.

 

Ne dopustite da zagore dovoljno je da se karameliziraju. 

 

Sklonite s grila, počistite višak ulja, sklonite eventualno zagorene dijelove kako ne bi bili razlog gorčine u namazu. 

 

Ostavite ih da se ohlade.

 

Ohlađene nasjeckajte na manje komade pa prebacite u blender. 

 

Dodajte nekoliko žlica kiselog vrhnja. 

 

Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu, prebacite u zdjelicu, dodajte ostatak vrhnja i po želji sol.

 

Dobro promiješajte. 

 

Ostavite u hladnjaku sat do dva prije posluživanja. 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE