NAMAZ OD MLADOG LUKA
Namaz od mladog luka
Mladi luk je namirnica
od koje je moguće pripremati raznolika jela a listi odličnih ideja dodajemo i
ovaj namaz.
Sastojci:
• 3 do 4 mlada luka
• 3 stabljike češnjaka
• 350 ml kiselog vrhnja
• 1/2 žličice soli
• ulje
Priprema:
Oprane i očišćene stabljike mladog luka i
češnjaka pospite s malo ulja.
Grilajte ih na roštilju na srednje jakoj
vatri 3 do 4 minute sa svake strane.
Ne dopustite da zagore dovoljno je da se
karameliziraju.
Sklonite s grila, počistite višak ulja,
sklonite eventualno zagorene dijelove kako ne bi bili razlog gorčine u
namazu.
Ostavite ih da se ohlade.
Ohlađene nasjeckajte na manje komade pa
prebacite u blender.
Dodajte nekoliko žlica kiselog
vrhnja.
Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu,
prebacite u zdjelicu, dodajte ostatak vrhnja i po želji sol.
Dobro promiješajte.
Ostavite u hladnjaku sat do dva prije
posluživanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar