MIRISNI I SLATKI ARANCINI




MIRISNI I SLATKI ARANCINI 

 

 

 

Neodoljive grickalice od ušećerene korice naranče, limuna ili mandarina okusom podsjećaju na gumene bombone, ali mnogo su zdravije i aromatičnije. Dio su mediteranske kuhinje, a priprema je vrlo jednostavna, potrebno je samo malo vremena i strpljenja.

 

 

 

 

 

ARANCINI 

 

 

Sastojci:

 

• 500 g korice naranče, limuna ili mandarina

• šećer + sitni šećer 

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Koricu agruma narežite i namačite tjedan dana uz mijenjanje vode dva puta na dan.

 

Kada omekša kuhajte u malo vode 15 minuta.

 

Ocijedite, izvažite, pa pripremite šećera točno koliko teži kuhana korica.

 

Šećer prokuhajte u malo vode i dodajte koricu. 

 

Nakon što prokuha izrežite je u trakice i dobro uvaljajte u sitni šećer. 

 

Trakice složite na kuhinjsku krpu i pustite da se osuše. 

 

Kada se osuše spremite arancine u teglicu i zavežite celofanom ili obložite papirom. 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?