MIRISNI I SLATKI ARANCINI
MIRISNI
I SLATKI ARANCINI
Neodoljive
grickalice od ušećerene korice naranče, limuna ili mandarina okusom podsjećaju
na gumene bombone, ali mnogo su zdravije i aromatičnije. Dio su mediteranske
kuhinje, a priprema je vrlo jednostavna, potrebno je samo malo vremena i
strpljenja.
ARANCINI
Sastojci:
•
500 g korice naranče, limuna ili mandarina
•
šećer + sitni šećer
Priprema:
Koricu
agruma narežite i namačite tjedan dana uz mijenjanje vode dva puta na dan.
Kada
omekša kuhajte u malo vode 15 minuta.
Ocijedite,
izvažite, pa pripremite šećera točno koliko teži kuhana korica.
Šećer
prokuhajte u malo vode i dodajte koricu.
Nakon
što prokuha izrežite je u trakice i dobro uvaljajte u sitni šećer.
Trakice
složite na kuhinjsku krpu i pustite da se osuše.
Kada
se osuše spremite arancine u teglicu i zavežite celofanom ili obložite
papirom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar