KOLAČ OD MAKA I JABUKA




Kolač od maka i jabuka

 

 

Mak je namirnica koja se često koristi u kulinarstvu, a posebno u slasticama. Napravite predivan, a jednostavan kolač s makom i dodajte naribane jabuke koje će mu dati sočnost. S makom se odlično slaže i čokolada pa kolač prelijte čokoladnom glazurom. 

 

 

 

 

Kolač od maka i jabuka

 

 

Sastojci:

 

·        3 jabuke

·        6 jaja

·        120 g šećera

·        150 ml mlijeka

·        100 ml ulja

·        200 g mljevenog maka

·        90 g brašna

·        1 vrećica praška za pecivo

·        1 vrećica vanilin šećera

 

 

 

 

Za glazuru:

 

·       200 g čokolade

·       2 žlice ulja

 

 

 

Priprema:

 

 

1.    Jaja pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom.

2.     Brašno pomiješajte sa šećerom u prahu, postupno dodajte u smjesu, pa dobro promiješajte da nema grudica.

3.    Mak potopite u mlako mlijeko da malo nabubri, a u međuvremenu ogulite i naribajte jabuke.

4.    U smjesu brašna i jaja ulijte ulje pa dodajte mak i jabuke.

5.     Sve dobro izmiješajte da se sastojci dobro sjedine pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.

6.    Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

7.    Kad je pečeno ostavite da se ohladi, a u međuvremenu pripremite glazuru.

8.     Čokoladu izlomite, pa je otopite s uljem na umjerenoj vatri.

9.    Ravnomjerno prelijte po kolaču i zagladite.

10.                  Kolač ostavite na sobnoj temperaturi da se skroz ohladi i glazura stegne pa narežite na kocke i poslužite.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?