JUHA PASTINA - TALIJANSKI PENICILIN U OBLIKU JUHE




Juha pastina  - talijanski penicilin u obliku juhe

 

 

Pastina je vrsta sitne tjestenine koja se koristi u Italiji za pripremu različitih jela. Ovako se naziva i popularna juha od povrća i tjestenine.

 

 

 

Juha pastina

 

Sastojci:

 

  • 1 l pilećeg temeljca
  • 200 g sitne tjestenine
  • 45 g naribanog parmezana
  • 30 g maslaca
  • 3 mrkve
  • 2 stapke celera
  • 1 luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • limunov sok za posluživanje

 

 

 

Priprema:

 

1.      Rastopite maslac u većem loncu pa na njemu prepirjajte nasjeckanu mrkvu, celer i luk – pirjajte povrće oko pet minuta dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pirjati još oko jedne minute.

2.     Prebacite povrće u blender ili sjeckalicu povrća i pretvorite ga u pire. Vratite pire u lonac i podlijte ga s pilećim temeljcem. Promiješajte. Sve zajedno posolite i popaprite.

3.     U lonac dodajte i sitnu tjesteninu i kuhajte je pet do deset minuta dok se termički ne obradi do kraja, a okusi juhe ne prožmu. Pred kraj kuhanja u juhu dodajte naribani parmezan. Poslužite juhu s malo svježe iscijeđenog limunovog soka i dodatnim sirom po želji. Dobar tek!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?