JUHA PASTINA - TALIJANSKI PENICILIN U OBLIKU JUHE
Juha pastina -
talijanski penicilin u obliku juhe
Pastina je vrsta sitne tjestenine koja se
koristi u Italiji za pripremu različitih jela. Ovako se naziva i popularna juha
od povrća i tjestenine.
Juha pastina
Sastojci:
- 1 l pilećeg temeljca
- 200 g sitne tjestenine
- 45 g naribanog parmezana
- 30 g maslaca
- 3 mrkve
- 2 stapke celera
- 1 luk
- 1-2 češnja češnjaka
- sol i papar po želji
- limunov sok za posluživanje
Priprema:
1.
Rastopite maslac u
većem loncu pa na njemu prepirjajte nasjeckanu mrkvu, celer i luk – pirjajte
povrće oko pet minuta dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i nastavite
pirjati još oko jedne minute.
2. Prebacite povrće u blender ili sjeckalicu povrća i pretvorite ga
u pire. Vratite pire u lonac i podlijte ga s pilećim temeljcem. Promiješajte.
Sve zajedno posolite i popaprite.
3. U lonac dodajte i sitnu tjesteninu i kuhajte je pet do deset
minuta dok se termički ne obradi do kraja, a okusi juhe ne prožmu. Pred kraj
kuhanja u juhu dodajte naribani parmezan. Poslužite juhu s malo svježe
iscijeđenog limunovog soka i dodatnim sirom po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar