HRSKAVO LISNATO PECIVO PUNJENO PORILUKOM I FETA SIROM




Hrskavo punjeno pecivo punjeno porilukom i feta sirom

 

 

Gotovo pakiranje lisnatog tijesta možete iskoristiti za brzi zalogaj, bilo slatki bilo slanil. Za pripremu lisnatih trokutića punjenih porilukom i feta sirom trebat ćete oko pola sata. 

 

 

 

Hrskavo punjeno pecivo punjeno porilukom i feta sirom

 

 

Sastojci:

 

2 poriluka
maslinovo ulje
500 g lisnatog tijesta
sol, papar
mediteranska mješavina začina
100 g feta sira
1 žumanjak
sezam

 

 

 

Priprema:

 

Operite i narežite

Poriluk dobro operite pa narežite na komade.

 

 

Prodinstajte

Na ulju prodinstajte nasjeckani poriluk pa ga posolite, popaprite i začinite mediteranskim začinima.

 

 

Razvaljajte

Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na pravokutnike.

 

 

Nadjenite

Rubove premažite razmućenim žumanjkom, nadjenite porilukom, pospite razmrvljenom fetom i dijagonalno preklopite. Premažite ih s još malo žumanjka pa pospite sezamom.

 

 

Pecite

Pecite ih 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?