HRSKAVA PEČENA KORA OD KRUMPIRA




Hrskava pečena kora od krumpira

 

 

Ne bacajte kore od krumpira u smeće – umjesto toga pretvorite ih u hrskavu i ukusnu grickalicu za koju mnogi tvrde da je bolja od klasičnog čipsa.

 

 

Hrskava pečena kora od krumpira

 

Sastojci:

 

·       Kora od barem 2 velika krumpira

·       biljno ulje

·       sol po želji

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2.     Namočite koru od krumpira u vodi kako biste izvukli višak škrobi. Ovaj postupak će vam pomoći da korica postane hrskavija nakon pečenja.

3.     Dobro posušite koru s pamučnom krpom. Stavite ovako pripremljenu koru od krumpira u veliku zdjelu i preko nje velikodušno prelijte biljno ulje i sol. Dobro promiješajte.

4.     Položite koru od krumpira na lim za pečenje u jednom ravnomjernom sloju i stavite peći dok ne postane hrskava. Za to će vam biti potrebno oko 20 do 25 minuta. Po potrebi promiješajte kore tijekom pečenja kako bi dosegli maksimalnu hrskavost.

5.     Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?