HRSKAVA PEČENA KORA OD KRUMPIRA
Hrskava pečena kora od krumpira
Ne bacajte kore od krumpira u smeće – umjesto toga pretvorite ih u
hrskavu i ukusnu grickalicu za koju mnogi tvrde da je bolja od klasičnog čipsa.
Hrskava pečena kora od krumpira
Sastojci:
·
Kora od barem 2 velika
krumpira
·
biljno ulje
·
sol po želji
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
190 Celzijevih stupnjeva.
2. Namočite koru od krumpira u vodi kako biste izvukli višak
škrobi. Ovaj postupak će vam pomoći da korica postane hrskavija nakon pečenja.
3. Dobro posušite koru s pamučnom krpom. Stavite ovako pripremljenu
koru od krumpira u veliku zdjelu i preko nje velikodušno prelijte biljno ulje i
sol. Dobro promiješajte.
4.
Položite koru od
krumpira na lim za pečenje u jednom ravnomjernom sloju i stavite peći dok ne
postane hrskava. Za to će vam biti potrebno oko 20 do 25 minuta. Po potrebi
promiješajte kore tijekom pečenja kako bi dosegli maksimalnu hrskavost.
5. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar