GUSTA JUHA S TORTELINIMA




Gusta juha s tortelinima

 

 

Gusta juha s tortelinima ukusno je i zasitno toplo predjelo, a dodate li joj koju krišku kruha, ili ako zagrabite dvaput - dobit ćete i potpun obrok. Ova juha s tortelinima sa sirom puna je okusa i boja, a vama će dati - puno energije.

 

 

Gusta juha s tortelinima

 

Sastojci:

 

  • 450 g kobasice za kuhanje i pečenje po izboru
  • 1 manji žuti luk, narezan na kockice
  • 2 stabljike celera listaša, narezane na kockiceice
  • 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kockice
  • 3 češnja češnjaka, protisnuta
  • 1 čajna žličica soli
  • 1/2 čajne žličice mljevenog crnog papra
  • 1/2 čajne žličice talijanskog začina
  • 1 čajna žličica sjemena komorača, zgnječenog ili nasjeckanog
  • 170 g paste od rajčice
  • 120 ml suhog bijelog vina
  • 60 g brašna
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • 400 g tortelina sa sirom, sirovih (nekuhanih)
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 šaka nasjeckanog svježeg špinata
  • parmezan, za posluživanje
  • svježi peršin, nasjeckan, za posluživanje

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      U velikom loncu na srednje jakoj vatri zapržite kobasicu, usitnjavajući je pritom kuhačom. Kad se kobasica ispeče, dodajte luk, celer i mrkvu i pirjajte 5 minuta ili dok povrće ne omekša.

2.     Dodajte češnjak, začine i pastu od rajčice pa pirjajte još 3-5 minuta ili dok začini ne zamirišu. Povremeno promiješajte.

3.     Dodajte vino i pustite da kuha nekoliko minuta. Umiješajte brašno i kuhajte 1 minutu. Postupno ulijevajte temeljac, neprestano miješajući. Kuhajte dok smjesa ne zavrije, a zatim sasvim smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta.

4.     Umiješajte vrhnje pa torteline i špinat. Kuhajte dok tortelini ne budu al dente, prema uputama na pakiranju.

5.     Po želji posipajte svježim peršinom i parmezanom i poslužite toplo.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA