GUSTA JUHA S TORTELINIMA
Gusta juha s tortelinima
Gusta
juha s tortelinima ukusno je i zasitno toplo predjelo, a dodate li joj
koju krišku kruha, ili ako zagrabite dvaput - dobit ćete i potpun obrok. Ova
juha s tortelinima sa sirom puna je okusa i boja, a vama će dati - puno
energije.
Gusta juha s tortelinima
Sastojci:
- 450 g kobasice za kuhanje i
pečenje po izboru
- 1 manji žuti luk, narezan na
kockice
- 2 stabljike celera listaša,
narezane na kockiceice
- 2 velike mrkve, oguljene i
narezane na kockice
- 3 češnja češnjaka, protisnuta
- 1 čajna žličica soli
- 1/2 čajne žličice mljevenog
crnog papra
- 1/2 čajne žličice talijanskog
začina
- 1 čajna žličica sjemena
komorača, zgnječenog ili nasjeckanog
- 170 g paste od rajčice
- 120 ml suhog bijelog vina
- 60 g brašna
- 1,5 l pilećeg temeljca
- 400 g tortelina sa sirom,
sirovih (nekuhanih)
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 1 šaka nasjeckanog svježeg
špinata
- parmezan, za posluživanje
- svježi peršin, nasjeckan, za
posluživanje
Priprema:
1.
U velikom loncu na
srednje jakoj vatri zapržite kobasicu, usitnjavajući je pritom kuhačom. Kad se
kobasica ispeče, dodajte luk, celer i mrkvu i pirjajte 5 minuta ili dok povrće
ne omekša.
2. Dodajte češnjak, začine i pastu od rajčice pa pirjajte još 3-5
minuta ili dok začini ne zamirišu. Povremeno promiješajte.
3.
Dodajte vino i pustite
da kuha nekoliko minuta. Umiješajte brašno i kuhajte 1 minutu. Postupno
ulijevajte temeljac, neprestano miješajući. Kuhajte dok smjesa ne zavrije, a
zatim sasvim smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta.
4.
Umiješajte vrhnje pa
torteline i špinat. Kuhajte dok tortelini ne budu al dente, prema uputama na
pakiranju.
5. Po želji posipajte svježim peršinom i parmezanom i poslužite
toplo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar