GRIZ KOCKE




Griz kocke

 

 

U nastavku donosimo recept za najkremastiji kolač koji ste probali, a ne morate ni paliti pećnicu. Radi se o slastici od griza i bijele čokolade na podlozi od keksa koja ima sve kriterije da postane jedan od vaših najdražih kolača.

 

 

 

Griz kocke

 

 

Sastojci:

 

  • 25 g petit keksa
  • 1 litra mlijeka
  • 200 g griza
  • 180 g šećera
  • 130 g maslaca
  • 50 g bijele čokolade
  • šlag za ukras
  • po želji mjeveni lješnjaci, bademi ili keksi za ukras

 

 

 

 

Priprema:

 

  1. Petit kekse umakati u malo mlijeka i slagati na pleh promjera 20 puta 30 centimetara obložen folijom ili pek papirom.
  2. Odvojiti malo mlijeka od litre i pomiješati s grizom i šećerom, a ostatak mlijeka staviti na vatru da zavrije.
  3. U uzavrelo mlijeko umiješati smjesu s grizom te lagano kuhati dok se ne zgusne kao puding.
  4. U vrelu kremu dodati bijelu čokoladu, promiješati, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
  5. Izmiksati maslac i postepeno mu dodavati ohlađenu kremu. Kremu istresti u kalup na petit keks.
  6. Po želji izmiksati jedan šlag ili 200 ml vrhnja za šlag i premazati kolač.
  7. Dodatno kolač možete posuti mljevenim lješnjacima, orasima, bademima ili mljevenim keksom.
  8. Dobro ohladiti, najbolje preko noći.

 

 

 

Priprema: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

DOMAĆI RAVIOLI S PESTOM I KRUŠKAMA