GRIZ KOCKE
Griz
kocke
U nastavku donosimo recept za
najkremastiji kolač koji ste probali, a ne morate ni paliti pećnicu. Radi se o
slastici od griza i bijele čokolade na podlozi od keksa koja ima sve kriterije
da postane jedan od vaših najdražih kolača.
Griz kocke
Sastojci:
- • 25 g petit keksa
- 1 litra mlijeka
- 200 g griza
- 180 g šećera
- 130 g maslaca
- 50 g bijele čokolade
- šlag za ukras
- po želji mjeveni lješnjaci, bademi ili keksi za ukras
Priprema:
- Petit kekse umakati u malo mlijeka i slagati na pleh
promjera 20 puta 30 centimetara obložen folijom ili pek papirom.
- Odvojiti malo mlijeka od litre i pomiješati s grizom i
šećerom, a ostatak mlijeka staviti na vatru da zavrije.
- U uzavrelo mlijeko umiješati smjesu s grizom te lagano
kuhati dok se ne zgusne kao puding.
- U vrelu kremu dodati bijelu čokoladu, promiješati,
pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
- Izmiksati maslac i postepeno mu dodavati ohlađenu
kremu. Kremu istresti u kalup na petit keks.
- Po želji izmiksati jedan šlag ili 200 ml vrhnja za šlag
i premazati kolač.
- Dodatno kolač možete posuti mljevenim lješnjacima,
orasima, bademima ili mljevenim keksom.
- Dobro ohladiti, najbolje preko noći.
Priprema:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar