FONDANT KRUMPIR
Fondant
krumpir
Fondant
krumpir jedan je od recepata koji ne izlazi iz mode. Klasičan prilog
u britanskim i francuskim restoranima ima profinjeno
ime, ali priprema je i više nego jednostavna.
Fondant krumpir
Sastojci:
- 6 velikih krumpira
- 1 grančica timijana
- 150 g maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- oko 2 dl pilećeg temeljca
- Sol, papar
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
200°C. Ogulite krumpir pa ga preplovite, posolite i popaprite.
2. Lim za pečenje ili tavu zagrijte na vatri i dodajte maslinovo
ulje. Ulje mora biti vruće kako se krumpir ne bi zalijepio.
3. Ubacite krumpir i kratko pržite ga s grančicama timijana i
kockicama maslaca dok ne postane hrskav.
4. Kad krumpir dobije boju okrenite ga i dodajte pileći temeljac.
Količina ovisi o veličini posude za pečenje, a krumpir ne treba biti potpuno
prekriven. Ulijte ga uz rub lima, a ne preko krumpira.
5. Pecite krumpir u pećnici oko pola sata ili dok ne omekša.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar