ČIPS OD LUKA




Čips od luka

 

 

Trenutačno je hit brzi čips od luka i sira! Samo dva glavna sastojka i dodatak začina dovoljni su da pripremite grickalicu neodoljivog mirisa i okusa.

 

 

Čips od luka

 

Sastojci:

 

  • 2 manje glavice luka
  • 290 g parmezana
  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • sol, češnjak u prahu, paprika u prahu

 

 

 

Priprema:

 

  • Luk očistite i anrežite na jednake, tanke kolutove.
  • Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
  • Na pleh pospite sir, a na sir slažite kolutove luka. Kistićem luk namažite maslinovim uljem.
  • Na vrh pospite začine. Pecite 18 minuta i pustite da se ohlade još barem 5 minuta.
  • Natrgajte ili narežite i poslužite – čips možete poslužiti uz bijeli umak od grčkog jogurta ili kiselog vrhnja.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?