ČIPS OD LUKA
Čips od luka
Trenutačno je hit brzi
čips od luka i sira! Samo dva glavna sastojka i dodatak začina dovoljni su da
pripremite grickalicu neodoljivog mirisa i okusa.
Čips od luka
Sastojci:
- 2
manje glavice luka
- 290 g
parmezana
- 1/2
žlice maslinovog ulja
- sol,
češnjak u prahu, paprika u prahu
Priprema:
- Luk
očistite i anrežite na jednake, tanke kolutove.
- Pećnicu
zagrijte na 200 stupnjeva. Pripremite pleh za pečenje i obložite ga
papirom za pečenje.
- Na
pleh pospite sir, a na sir slažite kolutove luka. Kistićem luk namažite
maslinovim uljem.
- Na vrh
pospite začine. Pecite 18 minuta i pustite da se ohlade još barem 5
minuta.
- Natrgajte
ili narežite i poslužite – čips možete poslužiti uz bijeli umak od grčkog
jogurta ili kiselog vrhnja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar