CIMET BANANA KOLAČ
Cimet banana kolač
Zimi se volimo ušuškati
u topli dom, opustiti uz omiljenu seriju i uživati u nečemu slatkom. A što
bolje zaokružuje takav dan nego mirisni kolač? Cimet banana kolač je upravo ono što trebate
– veganski, savršeno začinjen i sočan.
Cimet banana kolač
Sastojci:
Za biskvit:
- 220 g
pasirane banane (2,5 banane)
- 90 g
svijetlo smeđeg šećera
- 50 g
kokosovog šećera
- 80 g
maslinovog ulja
- 65 g
umaka od jabuka (a možete i od banana)
- 1
žličica ekstrakta vanilije
- 3
žlice maslaca od badema
- 1
žlica cimeta
- 1/4
žličice muškatnog oraščića
- 1/8
žličice đumbira u prahu
- 180 g
glatkog brašna
- 1/2
žličice sode bikarbone
- 1/2
žličice praška za pecivo
- prstohvat
soli
Za glazuru:
- 110 ml
vrhnja za šlag
- 100 g
veganskog krem sira
- 1
žličica ekstrakta vanilije
- 50 g
šećera u prahu
Priprema:
- Zagrijte
pećnicu na 160 °C s ventilatorom.
- Četvrtasti
kalup za kolače obložite papirom za pečenje
- Zgnječite
banane u velikoj zdjeli, zatim umiješajte šećere, ulje, maslac, vaniliju,
sol i umak od jabuka.
- Prosijte
brašno, začine, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Lagano umiješajte,
pazeći da ne izmiješate previše.
- Dodajte
u lim za pečenje i pecite oko 28 minuta (čačkalicom isprobajte je li
tijesto gotovo).
- Dok se
tijesto hladi umutite glazuru: električnom pjenjačom umutite vrhnje dok ne
dobijete čvrstu smjesu, zatim dodajte vaniliju i krem sir,
te postupno dodajte šećer u prahu. Ohladite u hladnjaku. Poslužite s
karamelom i izmrvljenim keksima (po želji).
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar