CIMET BANANA KOLAČ




Cimet banana kolač

 

 

Zimi se volimo ušuškati u topli dom, opustiti uz omiljenu seriju i uživati u nečemu slatkom. A što bolje zaokružuje takav dan nego mirisni kolač? Cimet banana kolač je upravo ono što trebate – veganski, savršeno začinjen i sočan.

 

 

Cimet banana kolač

 

Sastojci:

 

Za biskvit:

 

  • 220 g pasirane banane (2,5 banane)
  • 90 g svijetlo smeđeg šećera
  • 50 g kokosovog šećera
  • 80 g maslinovog ulja
  • 65 g umaka od jabuka (a možete i od banana)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice maslaca od badema
  • 1 žlica cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/8 žličice đumbira u prahu
  • 180 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

 

 

 

Za glazuru:

 

  • 110 ml vrhnja za šlag
  • 100 g veganskog krem ​​sira
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g šećera u prahu

 

 

 

 

Priprema:

 

 

  • Zagrijte pećnicu na 160 °C s ventilatorom.
  • Četvrtasti kalup za kolače obložite papirom za pečenje
  • Zgnječite banane u velikoj zdjeli, zatim umiješajte šećere, ulje, maslac, vaniliju, sol i umak od jabuka.
  • Prosijte brašno, začine, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Lagano umiješajte, pazeći da ne izmiješate previše.
  • Dodajte u lim za pečenje i pecite oko 28 minuta (čačkalicom isprobajte je li tijesto gotovo).
  • Dok se tijesto hladi umutite glazuru: električnom pjenjačom umutite vrhnje dok ne dobijete čvrstu smjesu, zatim dodajte vaniliju i krem ​​sir, te postupno dodajte šećer u prahu. Ohladite u hladnjaku. Poslužite s karamelom i izmrvljenim keksima (po želji).

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?