BIJELA JUHA OD BADEMA S JUGA ŠPANJOLSKE
Bijela juha od badema s juga Španjolske
Postoji li ukusnije i zdravije predjelo od juhe? Iako je na našem području juha obično
topla, Španjolci često
biraju hladne varijante. Zbog toga su njihove juhe izuzetno
osvježavajuće tijekom ljetnih dana, a budući da je jug Španjolske sunčan čak i
tijekom zimskih mjeseci, ovo predjelo idealno je za uživanje u svako doba
godine.
Bijela juha od badema s juga Španjolske
Sastojci za dvije porcije:
• 100 g oljuštenih badema
·
100 g starog kruha
·
voda (količina po
potrebi za željenu teksturu)
·
1 češanj češnjaka
·
1 žlica octa od šerija
·
60 ml maslinovog ulja
·
Zeleno grožđe za
ukrašavanje
·
Sol i papar po ukusu
Priprema:
·
Bademe i kruh natopite
vodom na nekoliko minuta, a zatim ocijedite.
·
U blender stavite
bademe, kruh, češnjak, ocat od šerija, vodu i maslinovo ulje. Miksajte sve dok
ne dobijete glatku, kremastu smjesu.
·
Posolite i popaprite po
ukusu. Ako želite, možete dodati malo više octa od šerija za dodatnu kiselost.
·
Smjesu stavite u
hladnjak i ostavite da se ohladi najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
·
Poslužite hladnu juhu u
zdjelicama te ukrasite sa zelenim grožđem i maslinovim uljem.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar