BIJELA JUHA OD BADEMA S JUGA ŠPANJOLSKE




Bijela juha od badema s juga Španjolske

 

 

Postoji li ukusnije i zdravije predjelo od juhe? Iako je na našem području juha obično topla, Španjolci često biraju hladne varijante. Zbog toga su njihove juhe izuzetno osvježavajuće tijekom ljetnih dana, a budući da je jug Španjolske sunčan čak i tijekom zimskih mjeseci, ovo predjelo idealno je za uživanje u svako doba godine.

 

 

 

Bijela juha od badema s juga Španjolske

 

 

Sastojci za dvije porcije:

 

100 g oljuštenih badema

·        100 g starog kruha

·        voda (količina po potrebi za željenu teksturu)

·        1 češanj češnjaka

·        1 žlica octa od šerija

·        60 ml maslinovog ulja

·        Zeleno grožđe za ukrašavanje

·        Sol i papar po ukusu

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

 

 

·        Bademe i kruh natopite vodom na nekoliko minuta, a zatim ocijedite.

·        U blender stavite bademe, kruh, češnjak, ocat od šerija, vodu i maslinovo ulje. Miksajte sve dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.

·        Posolite i popaprite po ukusu. Ako želite, možete dodati malo više octa od šerija za dodatnu kiselost.

·        Smjesu stavite u hladnjak i ostavite da se ohladi najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

·        Poslužite hladnu juhu u zdjelicama te ukrasite sa zelenim grožđem i maslinovim uljem.

 

 

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?