BAGUETTE - SAVRŠEN ZA BRZE ZALOGAJE
Baquette - savršen za brze zalogaje
Lagan, savršen za brze zalogaje, hrskav, sve je to francuski kruščić u kojem se može uživati od jutra do mraka.
Baquette
Sastojci:
• 950 g glatkog brašna
• 730 ml vode
• 2 čajne žličice soli
• 2 g instant kvasca
Priprema:
Pomiješajte brašno i sol.
Dodajte kvasac i sve prelijte vodom sobne temperature.
Miješajte smjesu drvenom kuhačom dok ne dobijete kuglu tijesta.
Pokrijte tijesto i pustite da se diže 8 do 10 sati.
Na pobrašnjenu površinu prebacite dignuto tijesto i podijelite ga na četiri jednaka dijela.
U ovom dijelu procesa nemojte pretjerano gnječiti tijesto.
Svaki dio tijesta razvucite u oblik baguettea.
Položite oblikovane baguette na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje te stavite u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva i pecite 25 minuta.
Pustite da se kruh ohladi prije nego što ga razrežete i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar