BAGUETTE - SAVRŠEN ZA BRZE ZALOGAJE




Baquette  - savršen za brze zalogaje

 

 

Lagan, savršen za brze zalogaje, hrskav, sve je to francuski kruščić u kojem se može uživati od jutra do mraka.

Baquette

 

Sastojci:

 

• 950 g glatkog brašna

• 730 ml vode

• 2 čajne žličice soli

• 2 g instant kvasca

Priprema:

 

Pomiješajte brašno i sol.

Dodajte kvasac i sve prelijte vodom sobne temperature.

Miješajte smjesu drvenom kuhačom dok ne dobijete kuglu tijesta.

Pokrijte tijesto i pustite da se diže 8 do 10 sati.

Na pobrašnjenu površinu prebacite dignuto tijesto i podijelite ga na četiri jednaka dijela.

U ovom dijelu procesa nemojte pretjerano gnječiti tijesto.

Svaki dio tijesta razvucite u oblik baguettea.

Položite oblikovane baguette na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje te stavite u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva i pecite 25 minuta.

Pustite da se kruh ohladi prije nego što ga razrežete i poslužite.

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?