AMERIČKE KRAFNE SA ŠEĆEROM I CIMETOM
Američke palačinke sa šećerom i cimetom
Sezona je karneval, čiji su zaštitni znak
krafne. Volite li testirati različite recepte, možda će vam se svidjeti recept
za popularne donuts, američku varijantu krafni s rupom u sredini.
Američke palačinke sa šećerom i cimetom
Sastojci:
·
500 g glatkog brašna
·
1 vrećica suhog kvasca
·
1 jaje + 3 žumanjka
·
250 ml mlijeka
·
50 g šećera
·
50 g maslaca
·
prstohvat soli
·
šećer i cimet za
posipanje
Priprema:
Pobrinite se da svi sastojci budu sobne
temperature. Najprije prosijte brašno, pomiješajte ga sa suhim kvascem pa
dodajte preostale sastojke. Miksajte mikserom s nastavcima za tijesto sve dok
se ne počne odvajati od stijenki posude. Potom ga energično mijesite rukama dok
ne postane glatko i sjajno. Premažite tijesto s malo ulja, prebacite ga u čistu
posudu i pokrijte krpom. Pustite da se diže dok se ne udvostruči.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi na
debljinu jednog centimetra. Čašom izrežite krugove pa malom čašom, poput one za
žestoka pića, izrežite sredinu. Donuts pokrijte čistom krpom i pustite ih da se
dižu još barem pola sata, a poželjno i malo duže.
U dubokom loncu zagrijte ulje pa pržite krafne
otprilike dvije minute sa svake strane. Preporučujemo da pečete po dvije do
maksimalno tri krafne istovremeno, ovisno o veličini lonca. Gotove krafne
prebacite na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće, a potom ih
uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar