AMERIČKE KRAFNE SA ŠEĆEROM I CIMETOM




Američke palačinke sa šećerom i cimetom

 

Sezona je karneval, čiji su zaštitni znak krafne. Volite li testirati različite recepte, možda će vam se svidjeti recept za popularne donuts, američku varijantu krafni s rupom u sredini.

 

 

Američke palačinke sa šećerom i cimetom

 

Sastojci:

 

·        500 g glatkog brašna

·        1 vrećica suhog kvasca

·        1 jaje + 3 žumanjka

·        250 ml mlijeka

·        50 g šećera

·        50 g maslaca

·        prstohvat soli

·        šećer i cimet za posipanje

 

 

 

 

Priprema:

 

Pobrinite se da svi sastojci budu sobne temperature. Najprije prosijte brašno, pomiješajte ga sa suhim kvascem pa dodajte preostale sastojke. Miksajte mikserom s nastavcima za tijesto sve dok se ne počne odvajati od stijenki posude. Potom ga energično mijesite rukama dok ne postane glatko i sjajno. Premažite tijesto s malo ulja, prebacite ga u čistu posudu i pokrijte krpom. Pustite da se diže dok se ne udvostruči.

 

 

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi na debljinu jednog centimetra. Čašom izrežite krugove pa malom čašom, poput one za žestoka pića, izrežite sredinu. Donuts pokrijte čistom krpom i pustite ih da se dižu još barem pola sata, a poželjno i malo duže.
U dubokom loncu zagrijte ulje pa pržite krafne otprilike dvije minute sa svake strane. Preporučujemo da pečete po dvije do maksimalno tri krafne istovremeno, ovisno o veličini lonca. Gotove krafne prebacite na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće, a potom ih uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?