HRSKAVI KROKETI S MOZZARELLOM




Hrskavi kroketi s mozzarellom

 

 

Arancini su hrskave okruglice zlatne boje nalikuju na naranču, što je i razlog za sam naziv ovog talijanskog klasika. Recepti za pripemu su brojni, ali osnova im je da se ovi zalogaji pripremaju od riže, često od ostataka ruiže skuhane za ručak. Riža je baza za oblikovanje kuglica koje se pune mljevenim mesom, komadićima tune, umakom od rajčica, graškom, ali i mozzarellom, gljivama, patlidžanima...

 

 

 

Hrskavi kroketi s mozzarellom

 

 

Sastojci:

 

·       300 g kuhane riže

·       150 grama krušnih mrvica

·       2 jaja

·       50 g naribanog parmezana

·       malo svježeg peršina

·       sol i papar

·       100 g mozzarelle

·       ulje za prženje

 

 

 

Priprema:

 

U kuhanu rižu dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, svježi peršin i začine te miješajte dok smjesa ne bude prožeta i ljepljiva. Oblikujte kuglice promjera četiri centimetra. Prstom napravite rupu u sredini i kuglice napunite mozzarellom. Zatvorite rupu te napunjene kuglice panirajte u razmućenom jajetu te krušnim mrvicama. Zagrijte ulje i pržite kuglice dok ne dobiju lijepu boju i hrskavu koricu. Odložite na papirnatom ručniku te poslužite uz šalšu ili drugi umak.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe