KOKICE - KAKO PRIPREMITI SLANI ZALOGAJ ZA DRUŽENJE VIKENDOM
Kokice – kako pripremiti slani zalogaj za druženje
vikendom
Kokice su jedne od najukusnijih i najjeftinijih grickalica,
ali i najzdravijih
grickalica, a 19. siječnja obilježava se njihov dan. Potreban
vam je samo kukuruz kokičar i malo ulja ili masti, a zalogaj je spreman
za manje od deset
minuta.
Kokice
Sastojci:
·
3 žlice kokosovog ili maslinovog ulja
·
40 g kukuruza kokičara
·
1 žlica maslaca
·
Sol
Priprema:
Zagrijte ulje
Zagrijte maslinovo ulje u loncu s debljim dnom na srednje jakoj
vatri, a ako koristite kokosovo ulje ostavite da se u potpunosti rastopi.
Stavite nekoliko zrna
U ulje stavite tek tri do četiri zrna kukuruza, poklopite i
pričekajte da puknu.
Dodajte ostali kukuruz
Dodajte ostatak kukuruza, ali pripazite da je kukuruz raspoređen
u ravnomjernom sloju.
Pecite
Poklopite lonac, maknite s vatre i pričekajte 30 sekundi. Ova
metoda najprije zagrijava ulje na odgovarajuću temperaturu, a zatim u tih 30
sekundi omogućava da se postigne ista temperatura u svakom zrncu i da gotovo
sav kukuruz, kad se ponovno vrati na vatru, pukne otprilike u isto
vrijeme.
Rastopite maslac
Nakon što se pucketanje uspori na svakih nekoliko sekundi,
maknite lonac s vatre i kokice ubacite u široku zdjelu. Maslac rastopite u
manjoj tavi, a ako pustite da malo posmeđi to će kokicama dati još intenzivniji
okus. Prelijte maslacem, posolite po ukusu i poslužite odmah.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar