TJESTENINA U UMAKU OD BLITVE



https://amazonke.com/tjestenina-u-umaku-od-blitve/




TJESTENINA U UMAKU OD BLITVE


Sastojci:

• 500 g blitve
• 50 ml maslinova ulja 
• 3 češnja češnjaka 
• 1/4 žličice čili pahuljice
• 1/2 žličice soli
• 350 g tjestenine po izboru
• 2 žlice limunova soka 
• 50 g naribanog parmezana 




Priprema:


Zakuhajte vodu u velikom loncu. 

Blitvu dobro operite pa na daski za rezanje odrežite stabljiku, a listove grubo narežite.

Češnjak očistite i lagano pritisnite nožem. 

U manju tavu na slabu vatru dodajte maslinovo ulje, pričekajte kratko da se ugrije pa ubacite češnjak.

Pržite s jedne strane otprilike tri minute ili dok lagano ne porumeni i ne zamiriši. 

Preokrenite i dodajte čili pahuljice. 

Maslinovo ulje s češnjakom prebacite u blender.

Kad voda zavrije dobro je posolite i dodajte blitvu. 

Kuhajte dok ne uvene i ne postane tamno zelene boje otprilike dvije minute. 

Izvadite blitvu da se ocijedi i ohladi, a vodu ostavite za kuhanje tjestenine.

U vodu u kojoj se kuhala blitva dodajte tjesteninu po izboru i kuhajte prema uputama na pakiranju. 

Blitvu, sol, limunov sok i otprilike 60 ml vode od kuhanja tjestenine stavite u blender.

Blendajte dok ne dobijete glatki umak.

Ako je potrebno dodajte još vode, kušajte i prilagodite začine.

Tjesteninu ocijedite, vratite u lonac i prelijte umakom. 

Dodajte naribani parmezan i miješajte dok se sir ne otopi.

Po potrebi dodajte još malo vode od kuhanja pa dobro promiješajte.

Stavite u tanjure, pospite s još malo parmezana i poslužite.

Primjedbe