TJESTENINA U UMAKU OD BLITVE
https://amazonke.com/tjestenina-u-umaku-od-blitve/
TJESTENINA U UMAKU OD BLITVE
Sastojci:
• 500 g blitve
• 50 ml maslinova ulja
• 3 češnja češnjaka
• 1/4 žličice čili pahuljice
• 1/2 žličice soli
• 350 g tjestenine po izboru
• 2 žlice limunova soka
• 50 g naribanog parmezana
Priprema:
Zakuhajte vodu u velikom loncu.
Blitvu dobro operite pa na daski za rezanje odrežite stabljiku, a listove grubo narežite.
Češnjak očistite i lagano pritisnite nožem.
U manju tavu na slabu vatru dodajte maslinovo ulje, pričekajte kratko da se ugrije pa ubacite češnjak.
Pržite s jedne strane otprilike tri minute ili dok lagano ne porumeni i ne zamiriši.
Preokrenite i dodajte čili pahuljice.
Maslinovo ulje s češnjakom prebacite u blender.
Kad voda zavrije dobro je posolite i dodajte blitvu.
Kuhajte dok ne uvene i ne postane tamno zelene boje otprilike dvije minute.
Izvadite blitvu da se ocijedi i ohladi, a vodu ostavite za kuhanje tjestenine.
U vodu u kojoj se kuhala blitva dodajte tjesteninu po izboru i kuhajte prema uputama na pakiranju.
Blitvu, sol, limunov sok i otprilike 60 ml vode od kuhanja tjestenine stavite u blender.
Blendajte dok ne dobijete glatki umak.
Ako je potrebno dodajte još vode, kušajte i prilagodite začine.
Tjesteninu ocijedite, vratite u lonac i prelijte umakom.
Dodajte naribani parmezan i miješajte dok se sir ne otopi.
Po potrebi dodajte još malo vode od kuhanja pa dobro promiješajte.
Stavite u tanjure, pospite s još malo parmezana i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar