SOČAN KUGLOF S VIŠNJAMA I ČOKOLADOM
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a5475/recept-za-kuglof-s-visnjama-i-cokoladom.html
SOČAN KUGLOF S VIŠNJAMA I ČOKOLADOM
Sastojci:
• 240 ml mlijeka
• 1 žličica bijelog vinskog octa
• 120 ml ulja
• 250 g šećera
• 1 žlica ekstrakta vanilije
• 100 g tvrdog bijelog sira
• 400 g brašna
• 20 g kakaa
• 1/2 žličice soli
• 2 žličice praška za pecivo
• 1 žličica sode bikarbone
• 100 g crne čokolade
• 160 g odmrznutih višanja bez koštica
Za glazuru:
• 100 g crne čokolade
• 1 žličica ulja
• 25 višanja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
Namastite kalup za kuglof promjera 25 cm.
Pomiješajte mlijeko i ocat i ostavite da odstoji dvije - tri minute ili dok se ne zgruša.
Dodajte ulje, šećer, ekstrakt vanilije i sir.
Miješajte dok ne postane glatko.
U veću zdjelu prosijte brašno i kakao, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol te dobro promiješajte.
Čokoladu otopite na pari.
Dodajte tekuće sastojke i sve sastojke miksajte dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i dobro promiješajte.
Polovicu tijesta stavite u kalup i pospite polovicom višanja.
Dodajte preostalo tijesto, pa utisnite preostale višnje.
Pecite kuglof 60 minuta ili dok čačkalica ne iziđe čista.
Ostavite da se ohladi 30 minuta prije vađenja iz kalupa.
Neka se potpuno ohladi.
Za dekoraciju u manjoj posudi otopite čokoladu i ulje i dobro promiješajte.
Polovicu višanja odvojite sa strane, a ostatak umočite u čokoladu.
Kuglof prelijte preostalom čokoladom.
Ukrasite preostalim višnjama i ostavite u hladnjaku 30 do 45 minuta prije posluživanja.
Primjedbe
Objavi komentar