JUNETINA IZ PEĆNICE


https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/a3024/chefov-recept-za-junetinu-iz-pecnice-s-hrskavom-koricom-od-aromaticnog-maslaca-i-u-umaku-od-vina.html


JUNETINA IZ PEĆNICE 


Sastojci:

• 1,5 - 2 kg juneće lopatice 
• 200 g maslaca 
• 3 češnja češnjaka 
• 10 g ružmarina 
• 1 žličica nasjeckanog timijana 
• 2 luka 
• 1 mrkva
• 2 štapića celera 


Za umak:

• 125 g masti 
• 320 ml temeljca 
• 1 šalica crnog vina 
• 1,5 žličica kukuruznog brašna 




Priprema:


Izmiksajte 150 ml maslaca pa dodajte sitno nasjeckani ružmarin i majčinu dušicu, posolite i popaprite te promiješajte. 

Meso dobro posolite i popaprite, a zatim premažite aromatičnim maslacem. 

Stavite meso u posudu za pečenje i oko njega rasporedite krupno narezani luk, mrkvu i cijele režnjeve češnjaka. 

Pecite 20 minuta na 250 stupnjeva, a zatim smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i nastavite peći.

Vrijeme pečenja će ovisiti o tome volite li junetinu srednje ili jako pečenu.

Izvadite meso iz pećnice i prekrijte ga aluminijskom folijom. 

Ostavite da odstoji 30 minuta. 

U tavu ulijte juhu, crno vino, mast i brašno. 

Dobro promiješajte pa kuhajte dok se umak ne zgusne. 

Zatim procijedite i umakom prelijte meso. 

Primjedbe