JUNETINA IZ PEĆNICE
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/a3024/chefov-recept-za-junetinu-iz-pecnice-s-hrskavom-koricom-od-aromaticnog-maslaca-i-u-umaku-od-vina.html
JUNETINA IZ PEĆNICE
Sastojci:
• 1,5 - 2 kg juneće lopatice
• 200 g maslaca
• 3 češnja češnjaka
• 10 g ružmarina
• 1 žličica nasjeckanog timijana
• 2 luka
• 1 mrkva
• 2 štapića celera
Za umak:
• 125 g masti
• 320 ml temeljca
• 1 šalica crnog vina
• 1,5 žličica kukuruznog brašna
Priprema:
Izmiksajte 150 ml maslaca pa dodajte sitno nasjeckani ružmarin i majčinu dušicu, posolite i popaprite te promiješajte.
Meso dobro posolite i popaprite, a zatim premažite aromatičnim maslacem.
Stavite meso u posudu za pečenje i oko njega rasporedite krupno narezani luk, mrkvu i cijele režnjeve češnjaka.
Pecite 20 minuta na 250 stupnjeva, a zatim smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i nastavite peći.
Vrijeme pečenja će ovisiti o tome volite li junetinu srednje ili jako pečenu.
Izvadite meso iz pećnice i prekrijte ga aluminijskom folijom.
Ostavite da odstoji 30 minuta.
U tavu ulijte juhu, crno vino, mast i brašno.
Dobro promiješajte pa kuhajte dok se umak ne zgusne.
Zatim procijedite i umakom prelijte meso.
Primjedbe
Objavi komentar