BRZE FRITULE





Brze fritule 



U smislu gastronomskih užitaka, za mnoge su upravo fritule jedan od simbola predstojećeg zimskog i adventskog razdoblja, ali naravno da ne čekamo taj dio godine kako bismo se njima zasladili. Klasične fritule koje se pripremaju s dizanim tijestom traže malo više vremena za pripremu, ali zato je ova brza verzija znatno lakša. 





Brze fritule 


Sastojci:

  • 25 dag mekog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 1 jabuka
  • 180 g jogurta
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica rakije
  • 1 žlica ruma
  • dvije žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 litra ulja ili masti za prženje



Priprema:

  1. U jednoj posudi pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte sitno naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo te ih potom dodajte u prvu smjesu.
  2. Stavite ulje ili mast u dublju zdjelu za prženje. Zapamtite da fritule ne smiju dodirivati dno zdjele, nego moraju plivati u masnoći, pa regulirajte količinu ulja imajući to na umu.
  3. Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Ako je ono prevruće, fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te se neće napuhnuti.
  4. Žličicom zagrabite malo smjese i pomoću druge žličice polagano je spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetite da se ne okreću, lagano ih sami okrenite vilicom.



Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

VARIVO S OSLIĆEM I KRUMPIROM 🥔