BANG BANG UMAK - NAJBOLJE OD ISTOKA I ZAPADA





Bang bang umak - najbolje od istoka i zapada 




Kremast, slatkast i pikantan osobine su popularnog umaka koji je prešao granice od Kine do SAD-a, a danas diljem svijeta služi za umakanje piletine, škampa i kozica, daje sočnost tortiljama i pecivima. Svoj naziv, bang bang umak (ili bum bum kako bismo ga nazvali u našim krajevima) duguje originalnom kineskom receptu za ovo jelo: najprije se piletina dobro izlupa batom kako bi se stanjila, a zatim se prži i poslužuje s umakom na bazi sezamove paste, čilija, octa i češnjaka.





Bang bang umak 


Sastojci:

  • 8 žlica (120 g) majoneze
  • 2 žlice slatkog thai chili umaka
  • 1 žlica Sriracha umaka
  • 1 žličica rižinog octa



Priprema:


U maloj zdjelici pomiješajte majonezu, slatki čili umak, Srirachu i rižin ocat dok ne dobijete glatku smjesu.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

VARIVO S OSLIĆEM I KRUMPIROM 🥔