BANG BANG UMAK - NAJBOLJE OD ISTOKA I ZAPADA
Bang bang umak - najbolje od istoka i zapada
Kremast, slatkast i pikantan osobine su popularnog umaka koji je prešao granice od Kine do SAD-a, a danas diljem svijeta služi za umakanje piletine, škampa i kozica, daje sočnost tortiljama i pecivima. Svoj naziv, bang bang umak (ili bum bum kako bismo ga nazvali u našim krajevima) duguje originalnom kineskom receptu za ovo jelo: najprije se piletina dobro izlupa batom kako bi se stanjila, a zatim se prži i poslužuje s umakom na bazi sezamove paste, čilija, octa i češnjaka.
Bang bang umak
Sastojci:
- 8 žlica (120 g) majoneze
- 2 žlice slatkog thai chili umaka
- 1 žlica Sriracha umaka
- 1 žličica rižinog octa
Priprema:
U maloj zdjelici pomiješajte majonezu, slatki čili umak, Srirachu i rižin ocat dok ne dobijete glatku smjesu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar