SLOŽENAC S KOBASICAMA I SIROM





Složenac s kobasicama i sirom 




Tražite li ideju za brzinski ručak ili večerusloženci od tjestenine su uvijek dobra ideja. Iskoristiti možete svježe kobasice za pečenje kojima lako skinite ovitak i popržite meso s mirisnim začinima.




Složenac s kobasicama i sirom 


Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 200 g svježih kobasica u ovitku za pečenje
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g mascarponea
  • 700 g pasirane rajčice (passata)
  • 125 g svježe mozzarelle
  • 1/2 žličice čili pahuljica
  • 1 žličica origana
  • sol i papar po ukusu
  • 1 mala šaka svježeg bosiljka (po želji)



Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. U loncu zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte tjesteninu oko 3 minute kraće nego što piše na pakiranju. Sačuvajte 125 ml vode od kuhanja.
  2. Kobasice izvadite iz ovitka, stavite meso u tavu i popržite ga na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, čili pahuljice, origano i bosiljak. Pržite 1 minutu.
  3. Ulijte pasiranu rajčicu i vodu od tjestenine, dodajte prstohvat soli i papra te kuhajte oko 5 minuta. Maknite s vatre i umiješajte mascarpone dok se potpuno ne sjedini s umakom.
  4. Ocijedite tjesteninu, dodajte je u tavu s umakom i dobro promiješajte da se sve obloži. Smjesu prebacite u vatrostalnu posudu, pospite naribanom mozzarellom i pecite 7–8 minuta, dok se sir ne rastopi.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE