POŠIRANE KRUŠKE





Poširane kruške 



Sezona krušaka počinje, što je odlična vijest za sve ljubitelje ovog ljetno-jesenskog voća. Naime, mogućnosti za pripremu deserta s kruškama su brojne, a svaka varijacija donosi novo iznenađenje za nepce. Ipak, kako tek ulazimo u sezonu ovog voća, odlučili smo da recept bude što jednostavniji, ali ne i manje ukusan. Poširane kruške su jednostavan, a ukusan način da uživate u ovom voću. Imamo recept za desert koji spaja poširane kruške s cimetom i vanilijom – pun pogodak za romantičnu večer ili večeru kod kuće s prijateljima.




Poširane kruške 


Sastojci:

  • 4 poširane kruške

  • 150 g šećera

  • 1 štapić cimeta

  • 1 štapić vanilije

  • 1 limun (sok i korica)

  • Sladoled od vanilije

  • Menta za dekoraciju (po želji)





Priprema:

Kao što smo rekli, prvo ispoširajte kruške. Daljnji postupak je izuzetno jednostavan. Na tanjur stavite kuglu (ili dvije) sladoleda od vanilije, a preko njega položite kruške. Posebno je lijepo staviti kruške dok su još tople, jer će se sladoled lagano otopiti. Sladoled možete, ako želite, staviti i preko kruški.

Mali trik: dodajte i sirup koji je nastao u loncu dok ste poširali kruške. Na kraju, ukrasite svježom mentom za savršen balans okusa.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE