TJESTENINA U UMAKU OD MESA I KOBASICA






Tjestenina u umaku od mesa i kobasica 



Iako djeluje kao tipično jelo za dane kada čistite hladnjak od viška hrane, pasta alla Montecarlo je itekako ukusna. Kad je riječ o samom nazivu jela, nije jasno odakle potječe. Neki smatraju da ime duguje obilju i  luksuzu s kojim se povezuje Monte Carlo, a drugi pak misle da možda ima veze s blizinom granice i Ligurije, poznate po pestu od bosiljka, koji se koristi u jelu. Odskače li pasta alla Montecarlo okusom od drugih talijanskih jela, najbolje je da procijenite sami, a u nastavku je recept.




Tjestenina u umaku od mesa i kobasica 


Sastojci:

  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 4 svježe kobasice (oko 250 g)
  • 250 g mljevene junetine
  • 300 ml vrhnja za šlag bez šećera
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 120 ml bijelog vina
  • 2 žlice pesta od bosiljka
  • Parmigiano Reggiano za posluživanje
  • 450 g tjestenine
  • sol i papar



Priprema :

  1. Očistite i nasjeckajte povrće, a kobasicama skinite ovitak.
  2. U velikoj tavi zagrijte 1-2 žlice maslinovog ulja i lagano pirjajte sjeckano povrće oko 7-8 minuta, dok ne omekša, ali da ne potamni.
  3. Zatim pojačajte vatru i dodajte kobasice (izvađene iz ovitka) i mljeveno meso. Pirjajte dok meso ne dobije lijepu boju; ako ima puno tekućine, nastavite kuhati dok većina ne ispari. Ulijte bijelo vino i kuhajte dok se ne reducira na pola, odnosno dok miris alkohola ne nestane.
  4. Umiješajte koncentrat rajčice, zatim dodajte vrhnje uz prstohvat soli i papra. Kuhajte lagano na srednje niskoj vatri 15-20 minuta. Deset minuta prije kraja kuhanja, stavite tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte je do al dente teksture.
  5. Maknite umak s vatre i dodajte 2 žlice pesta zajedno s ocijeđenom tjesteninom. Dobro promiješajte da se sve ravnomjerno obloži. Na kraju obilno naribajte Parmigiano Reggiano i poslužite.


Pripremila : Ivana Matas 





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE